Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Νέα δωρεάν υπηρεσία - Δημιουργία και τήρηση ειδικού μητρώου παραγωγών οπτικοακουστικών έργων στο Ε.Β.Ε.Α.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στo πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει για την αρτιότερη και άμεση εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων – μελών του αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου, σας ενημερώνει ότι προχώρησε στη δημιουργία και τήρηση του Ειδικού Μητρώου Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων.    

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ν. 2328/1995 (αρθρ. 10, παρ. 3)   και όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον Ν. 3166/2003 (αρθρ. 22, παρ. 6) «για την άσκηση του επαγγέλματος του παραγωγού οπτικοακουστικών έργων , απαιτείται η εγγραφή υπό την ιδιότητα αυτή στο οικείο για κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο επιμελητήριο».

Στο ειδικό μητρώο παραγωγών οπτικοακουστικών έργων, έχουν υποχρέωση εγγραφής λόγω της συγκεκριμένης ιδιότητας που ασκούν, τα φυσικά πρόσωπα (φορείς ατομικών, ομόρρυθμοι διαχειριστές Ο.Ε. και Ε.Ε., διαχειριστές Ε.Π.Ε., διευθύνοντες σύμβουλοι Α.Ε.), αφού προσκομίσουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά (απολυτήριο λυκείου, πιστοποιητικό ότι δεν τελούν υπό δικαστική συμπαράσταση, Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 και πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης), κατοχυρώνοντας έτσι την άσκηση του επαγγέλματός τους.


Προϋποθέσεις εγγραφής και αιτήσεις

» Χορήγηση αδείας παραγωγού οπτικοακουστικών έργων για φυσικά πρόσωπα
http://www.acci.gr/acci/business_information/SpecialRegistryProcedures/audiovisualProdFysi/tabid/1737/language/el-GR/Default.aspx
» Χορήγηση αδείας παραγωγού οπτικοακουστικών έργων για νομικά πρόσωπα
http://www.acci.gr/acci/business_information/SpecialRegistryProcedures/audiovisualProdNom/tabid/1738/language/el-GR/Default.aspx

Τα οφέλη θα είναι σημαντικά για τις επιχειρήσεις - μέλη μας . Με τη δημιουργία του συγκεκριμένου μητρώου στο Ε.Β.Ε.Α., θα κατοχυρώνουν την ιδιότητά τους αυτή χωρίς κόστος αφού η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν με μόνη προϋπόθεση να είναι μέλη στο επιμελητήριο μας. Επίσης δεν θα απαιτείται η υποχρέωση εγγραφής εταιρειών σε δύο Επιμελητήρια λόγω των διαφορετικών δραστηριοτήτων που ασκούν, με κύριο όφελος την μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών και των οικονομικών επιβαρύνσεων.      

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στο Ειδικό Μητρώο Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων, για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Ειδικών Μητρώων, τηλ. : 210 3382149,147 και 210 3645000, φαξ. : 210 3609675 και e- mail: [email protected]
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο