Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φορολογικές παραβάσεις σε εστιατόρια και ταβέρνες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ -ΕΛ.ΑΣ-ΔΤ AΕΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΟΑΔΗΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Ελέγχθηκαν σαράντα έξι (46) καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ σε έντεκα (11) περιπτώσεις βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις

Στον αριθμό 11012 και στα e-mails [email protected] & [email protected], οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις κατά τη διάρκεια των συναλλαγών τους
 
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ελέγχων σε καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, πραγματοποίησε ειδική εξόρμηση κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας (16 έως 18-03-2013).
Συγκεκριμένα, κλιμάκιο Αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε φορολογικούς ελέγχους σε σαράντα έξι (46) καταστήματα (εστιατόρια – ταβέρνες) στις ακόλουθες περιοχές της Αττικής: Φυλή, Πάρνηθα, Μενίδι, Καλύβια Θορικού, Παιανία, Παλλήνη, Νέα Μάκρη, Μάτι, Μαραθώνας, Καλέτζι, Σταμάτα, Ραφήνα και Αρτέμιδα. Σε έντεκα (11) περιπτώσεις καταστημάτων-επιχειρήσεων διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.
Ειδικότερα, πρόκειται για παραβάσεις της νομοθεσίας, που αφορούν στη μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, στη μη επίδειξη Βιβλιαρίου Συντήρησης και Επισκευών ταμειακής μηχανής, στην ανακριβή δήλωση τόπου λειτουργίας ταμειακής μηχανής, στη μη επίδειξη βιβλιαρίου συντήρησης και στη μη επίδειξη θεωρημένης Φορολογικής Ταμειακής Μηχανής (Φ.Τ.Μ.).
 Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας.
 Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο