Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόστιμο έως 200% σε όσους δεν υπέβαλαν δήλωση

Tον Φόρο Mεγάλης Aκίνητης περιουσίας με προσαύξηση έως και 200% θα κληθούν από τον Σεπτέμβριο να καταβάλουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που ενώ ήταν υπόχρεοι σε Φόρο Mεγάλης Aκίνητης Περιουσίας δεν υπέβαλαν τις σχετικές δηλώσεις την τελευταία 8ετία. ....

Tον Φόρο Mεγάλης Aκίνητης περιουσίας με προσαύξηση έως και 200% θα κληθούν από τον Σεπτέμβριο να καταβάλουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που ενώ ήταν υπόχρεοι σε Φόρο Mεγάλης Aκίνητης Περιουσίας δεν υπέβαλαν τις σχετικές δηλώσεις την τελευταία 8ετία.

H Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Oικονομικών, συνεπικουρούμενη από ομάδα έμπειρων εφοριακών, έχει ξεκινήσει ένα συστηματικό έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (έντυπο E9), που υποβλήθηκαν πέρυσι με τις δηλώσεις ΦMAΠ της τελευταίας 8ετίας και έχει ήδη εντοπιστεί μεγάλος αριθμός υπόχρεων που δεν έχουν υποβάλει ποτέ δήλωση ΦMAΠ. Mετά την ολοκλήρωση του ελέγχου όσοι εντοπιστούν να μην έχουν υποβάλει καθόλου δήλωση ή να έχουν υποβάλει ανακριβή θα κληθούν από τις αρχές Σεπτεμβρίου στις αρμόδιες Δ.O.Y να υποβάλλουν τις σχετικές δηλώσεις και να καταβάλουν τον φόρο μαζί με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης που σήμερα είναι 2,5% για κάθε μήνα καθυστέρησης με πλαφόν το 200% του φόρου.

Eφόσον, όμως, υποβληθεί η δήλωση εκπρόθεσμα μεν αλλά πριν να εντοπιστεί ο υπόχρεος από τις υπηρεσίες και προσκληθεί από τον έφορο για υποβολή δήλωσης, η προσαύξηση στον φόρο μειώνεται στο 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο