Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Που καταλήγουν Υπ.Οικ. και τρόικα για τη ρύθμιση χρεών

Όσοι χρωστούν στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε 36 έως 42 δόσεις. Αυτό προβλέπουν τα τελικά σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που έχουν παραμείνει στην Αθήνα. Εντός της εβδομάδας πρόκειται να οριστικοποιηθεί η μορφή της νέας ρύθμισης.
 
Από σήμερα πρόκειται να μπουν στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας αναφορικά με τη νέα μορφή της ρύθμισης για την εξόφληση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία. Από τις έως τώρα πληροφορίες προκύπτουν τα εξής:
 
- η τρόικα επιμένει ότι οι μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση των οφειλών από ασφαλιστικές εισφορές και πάσης φύσεως φόρους δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 36. Από την πλευρά των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας προτείνονται περισσότερες δόσεις, δηλαδή τουλάχιστον 48. Από πηγές του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι το σημείο επαφής μεταξύ των δυο πλευρών θα βρεθεί κάπου στη μέση, δηλαδή στις 40-42 δόσεις.
 
- η ελληνική πλευρά ζητά η έκπτωση από τις προσαυξήσεις να είναι μεγαλύτερη από το 20-30% που προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία, ενώ η τρόικα δεν δέχεται να δοθούν μεγαλύτερες εκπτώσεις από τις προσαυξήσεις.
 
- η τρόικα έχει δεχτεί τη θέσπιση νέας αλλά μόνιμης ρύθμισης.
 
- η ρύθμιση θα είναι κοινή τόσο για οφειλές προς την εφορία όσο και για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
 
- για όσους φορολογούμενους και ασφαλισμένους ζητήσουν την υπαγωγή τους στη ρύθμιση για πρώτη φορά μέσα στο 2013 θα ισχύουν προνομιακοί όροι σε σχέση με όσους επανειλημμένως έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις στις οποίες όμως δεν έχουν φανεί συνεπείς. Για παράδειγμα, θα απαιτείται η προσκόμιση λιγότερων δικαιολογητικών (εισοδήματος κα) για την υπαγωγή στη ρύθμιση ενώ θα τους χορηγείται ευκολότερα και αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας.

Πηγή Capital.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο