Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Κύπρος: Θρίλερ για γερά νεύρα - Παίζουν με τις καταθέσεις - Όλες οι δραματικές εξελίξεις στη Μεγαλόνησο με την Ευρωζώνη στην κόψη του ξυραφιού

Μηδενική φορολόγηση για καταθέσεις μέχρι 20.000 ευρώ προβλέπει το νέο νομοσχέδιο της κυπριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters και το Dow Jones.
 
Επίσης, θα επιβληθεί φόρος 6,75% για καταθέσεις από 20.000 έως 100.000 ευρώ και 9,9% στα επιπλέον ποσά. Το σχέδιο φαίνεται να δημιουργεί κενό 300 εκατ. ευρώ.
 
Το τέλος επί των καταθέσεων θα υπολογίζεται επί το υπόλοιπο των καταθέσεων στα βιβλία των πιστωτικών ιδρυμάτων της Κύπρου κατά το κλείσιμο των εργασιών τους τη 15η Μαρτίου.
 
Έναντι του τέλους διατίθενται μελλοντικά σε κάθε καταθέτη μετοχές του πιστωτικού ιδρύματος της Δημοκρατίας και η τιμή αποτίμησης των μετοχών, που θα δίνονται στους καταθέτες, καθορίζεται βάση των κοινοτικών κανόνων της ΕΕ για κρατικές ενισχύσεις.
 
Η αξία της μετοχής, που θα δοθεί στους καταθέτες, θα είναι της ίδιας αξίας με την τιμή απόκτησής της από τη Δημοκρατία.
 
Οι μετοχές εξάλλου, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, που θα παραχωρηθούν στους καταθέτες, θα είναι μετατρέψιμες σε ομόλογα, η απόδοση των οποίων διασφαλίζεται από τα προσδοκώμενα έσοδα του φυσικού αερίου, υπό τον όρο οι καταθέσεις να παραμείνουν για δύο χρόνια στο πιστωτικό ίδρυμα της Δημοκρατίας.
 
Ο νόμος δεν ενεργοποιεί τη διαδικασία αποζημίωσης των καταθετών βάση του σχεδίου προστασίας καταθέσεων του περί εργασιών τραπεζών νόμου, του περί συνεργατικών εταιρειών νόμου, τη διαδικασία αποζημίωσης επενδυτών/πελατών δυνάμει του περί της ίδρυσης και λειτουργίας ταμείου αποζημίωσης επενδυτών/πελατών/τραπεζών/κανονισμών του 2004 έως το 2007 και τη διαδικασία αποζημίωσης επενδυτών/πελατών δυνάμει των περί της ίδρυσης και λειτουργίας ταμείου αποζημίωσης επενδυτών/πελατών ΚΕΠΕΥ κανονισμών του 2004 και 2005.
 
Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε λίγο ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο