Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μίχαλος: Επαναφέρει το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγων

Για μεγάλους κινδύνους που εγκυμονεί η απόφαση για την Κύπρο κάνει λόγο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος, επισημαίνοντας ότι η απόφαση του Eurogroup αποδεικνύει πως οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένουν κατώτεροι των περιστάσεων καθώς συνεχίζουν να υλοποιούν πολιτικές που διαιωνίζουν και διευρύνουν τις ανισότητες στην Ευρωζώνη, θέτοντας υπό ευθεία αμφισβήτηση την έννοια της ευρωπαϊκής νομισματικής ενοποίησης.

Ο κ. Μίχαλος επαναφέρει, απαντώντας σε ερωτήματα εκπροσώπων του Τύπου, το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγων, για μια νομισματική χαλάρωση και για μια «ομοσπονδοποίηση» των χρεών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης. Επισημαίνοντας ότι «αυτό που λείπει σήμερα από την Ευρώπη είναι η αλληλεγγύη και η αποδοχή από μέρους της Γερμανίας μιας δίκαιης κατανομής τόσο των ωφελειών, όσο και των βαρών από τη λειτουργία της Ευρωζώνης. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη δημιουργία και την καθιέρωση ενός κοινού προϋπολογισμού -ομοσπονδιακού χαρακτήρα όπως στις ΗΠΑ- με γενναίες μεταβιβάσεις προς τα αδύναμα κράτη- μέλη που να διασφαλίζουν την ισόρροπη και κοινωνικά δίκαιη λειτουργία της Ευρωζώνης».

kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο