Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα στρατηγική για την ταχύτερη εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων

Στόχος η αύξηση των εσόδων

Αλλαγή στρατηγικής για την ταχύτερη εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων και την αύξηση των δημοσίων εσόδων επιχειρεί του υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο εγκαταλείπει πλέον τους αριθμητικούς στόχους σε μια ύστατη προσπάθεια να βγάλει από το τέλμα της αρνησιδικίας χιλιάδες διοικητικές διαφορές που παραμένουν εκκρεμείς.

Η ένταξη των υποθέσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στον θεσμό της διαμεσολάβησης, η εξωδικαστική επίλυση αστικών μικροδιαφορών μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ και οι ενδικοφανείς προσφυγές ενώπιον ανεξάρτητων επιτροπών οι οποίες θα φιλτράρουν τις υποθέσεις που θα φτάνουν στη Δικαιοσύνη, είναι τρεις από τους βασικούς άξονες στον νέο χάρτη που σχεδιάζει το υπουργείο.

Με βάση τα μέχρι τώρα πλάνα, θα έπρεπε μέχρι το τέλος Ιουνίου 2013 να έχουν εκδικαστεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Ωστόσο, ο αριθμητικός αυτός στόχος εγκαταλείφθηκε με τη σύμφωνη γνώμη και του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρεί στη ριζική αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σε νέο Κώδικα Δικηγόρων, στη δημιουργία εναλλακτικών τρόπων επίλυσης διαφορών, όπως η διαμεσολάβηση, η δικαστική διαμεσολάβηση σε Πρωτοδικείο και Εφετείο, η διαπραγμάτευση χρέους στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι ενδικοφανείς προσφυγές σε τριμελείς ανεξάρτητες επιτροπές για τις διοικητικές διαφορές, αλλά και στη καθολική ψηφιοποίηση των λειτουργιών της Δικαιοσύνης.Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο