Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Κύπρος - Ολοκληρώθηκε το Eurogroup για την Κύπρο. - Ζητήθηκε η διαφύλαξη των καταθέσεων μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ

-Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΟΙΚ για την Κύπρο.
-Ζητούν μεγαλύτερη ευελιξία για τη φορολόγηση των καταθέσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, ζητήθηκε η διαφύλαξη των καταθέσεων μέχρι 100 χιλιάδες ευρώ.
Παράλληλα, το Eurogroup πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξει αναπροσαρμογή του συντελεστή προς τα κάτω (δηλαδή του 9,9%), για καταθέσεις που ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Η Κύπρος να βρει τα 5,8 δισ. με κούρεμα καταθέσεων, προστατεύοντας τις καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ, είναι το πόρισμα της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ επικαλούμενο πηγές της ελληνικής Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, το Γιούρογκρουπ συμφώνησε ότι οι καταθέτες με ποσά λιγότερα από 100.000 ευρώ θα πρέπει να προστατευτούν, είπε υπό τον όρο της ανωνυμίας, Έλληνας αξιωματούχος.
Το Eurogroup διατηρεί τη θέση για την ανάγκη εξεύρεσης των 5,8 δις από τέλη επί των καταθέσεων ωστόσο επιδεικνύει ελαστικότητα στον τρόπο επιβολής του τέλους.

Τοποθετήθηκε δε υπέρ της προστασίας των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ.
Το Γιούρογκρουπ αποφάσισε να παραχωρήσει στην Κύπρο περισσότερη ευελιξία στο θέμα της επιβολής τέλους επί των καταθέσεων, δήλωσε πηγή του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών.

Ανέφερε, επίσης, ότι η Κύπρος θα υλοποιήσει την απόφαση για είσπραξη ποσού 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ από το τέλος των επί των καταθέσεων, όπως έχει προγραμματιστεί, και ότι το κυπριακό κοινοβούλιο θα τοποθετηθεί επί του πακέτου διάσωσης την Τρίτη.

Πηγή newsit.com.cy
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο