Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Στο Τ.Τ. οι δραστηριότητες σε Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική Ελλάδος

Στο ΤΤ οι δραστηριότητες σε  Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική Ελλάδος

Με βάση τελευταίες διασταυρωμένες πληροφορίες, οι προσφορές που υποβλήθηκαν για τις δραστηριότητες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική έχουν τα εξής χαρακτηριστικά.
Η Εθνική εκδήλωσε ενδιαφέρον μόνο για την Κύπρου
Η Alpha bank εκδήλωσε ενδιαφέρον μόνο για την τράπεζα Κύπρου
Η Πειραιώς εκδήλωσε ενδιαφέρον και για τις τρεις κυπριακές τράπεζες.
Η Κύπρος και η Ελλάδα θέλουν να ομογενοποιήσουν τις τρεις κυπριακές τράπεζες και να τις ενσωματώσουν σε μια ελληνική τράπεζα.
Άρα οι προτάσεις Εθνικής και Alpha bank δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.
Η προσφορά της Πειραιώς που είναι πολύ ενδιαφέρουσα προσκρούει στο εξής βασικό και αντικειμενικό εμπόδιο.
Η Πειραιώς βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με ΑΤΕ, Geniki, Millennium bank και θα προστεθούν άλλες 3 τράπεζες δηλαδή 7 τράπεζες.
Η DGCom θα απορρίψει τον σχεδιασμό αυτό.
Έτσι λοιπόν οι 3 δραστηριότητες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, Κύπρου, Λαϊκή και Ελληνική θα καταλήξουν στο good Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η αρχική πρόταση και ο αρχικός σχεδιασμός.
Οι 3 κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα θα ενσωματωθούν στο ΤΤ για ένα μεταβατικό διάστημα ενός έτους, η διοίκηση του ΤΤ θα ενισχυθεί με νέα πρόσωπα ώστε να προχωρήσει η ενσωμάτωση γρήγορα και εν συνεχεία θα υπάρξει διαγωνισμός όπου θα πωληθεί το good TT που θα έχει ενσωματώσει τις κυπριακές τράπεζες.
Να σημειωθεί ότι η λύση αυτή είναι και με αντικειμενικά κριτήρια η πλέον ορθή.

Για την ανακεφαλαιοποίηση θα χρειαστούν συνολικά σε κεφάλαια όχι 1 δις ευρώ που είχε αναφερθεί αρχικώς αλλά 1,5 δις ευρώ που θα επιμεριστούν 750 εκατ  το ΤΧΣ και 750 εκατ η Κύπρος ενώ μάλλον δεν θα χρειαστεί funding gap.

Αρχικώς διαφαινόταν ότι θα χρειαστεί 1,5 δις ευρώ ρευστότητα αλλά ίσως τελικώς να μην χρειαστεί funding gap.
Η ΤτΕ θα παράσχει άμεσα ELA στο νέο σχήμα ώστε να μην διαταραχθεί η ρευστότητα.
Το ΤΧΣ σήμερα θα προβεί σε ανακοινώσεις για τους τελικούς σχεδιασμούς.


www.bankingnews.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο