Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς δοκιμαστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Δοκιμαστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για 6 μήνες, θα είναι πιθανότατα η χρυσή τομή μεταξύ των πιέσεων της ελληνικής Κυβέρνησης και των αντιρρήσεων της Τρόϊκας στο συγκεκριμένο θέμα, στο πλαίσιο μιας συνεννόησης που απορρέει από την ανάγκη για προσαρμογή στο βαθύ υφεσιακό περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες του kerdos.gr, η τρόϊκα είναι διατεθειμένη να δεχθεί τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (με πιθανότερο τους 6 μήνες), προκειμένου νε μετρηθεί η απόδοση του μέτρου και η επίδρασή του στα δημόσια έσοδα.

Η επμονή της Κυβέρνησης στην ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και του φόρου στο πετρέλαιο συναντά την αντιδραση των δανειστών, οι οποίοι προβάλλουν επιμόνως την ανάγκη άμεσης αντικατάστασης με ισοδύναμα μέτρα. Ωστόσο στον τομέα της εστίασης τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς βρίσκουν αυξανόμενη ανταπόκριση, εν όψει και της πολύ καλής τουριστικής περίοδου που διαφαίνεται με βάση τις κρατήσεις.

Η ενδεχόμενη μερική υποχώρηση της τρόϊκας για το ΦΠΑ στην εστίαση, σχετίζεται και με την ψηλού βαθμού ικανοποίηση στο ένα από τα δύο προαπαιτούμενα για τον Μάρτιο: Την μείωση του φαρμακευτικού κόστους, ένα τομέα, για τον οποίο οι εκπρόσωποι των δανειστών, δεν φείδονται πολύ θετικών σχολίων.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DimitrisD | Μαρτίου 16, 2013 12:25 μ.μ. | Reply
Ωχ. Πάλι θα αλλάζουμε τους συντελεστές στα προγράμματα μας.
image description dante | Μαρτίου 17, 2013 8:11 π.μ. | Reply
Έτσι μπράβο παιδάκια παίξτε για μία ακόμα φορά!!! Να μειωθεί, να μη μειωθεί, να μειωθεί, να μη μειωθεί.... γιατί ρε παιδιά σας ενοχλεί που πάλι μέσα στη σεζόν θα τρέχουμε να αλλάζουμε τους συντελεστές. Ε ρε ξύλο που σας χρειάζετε
image description ΗΛΙΑΣ Μ | Μαρτίου 18, 2013 10:01 π.μ. | Reply
Ας αφήσουν το παραμυθάκι του φπα με τη Τρόικα. Δεν εξαρτάται απο τη τρόικα. Να το κάνουν άμεσα πριν αρχίσει η τουριστική κίνηση, 9%, όπως άλλωστε το έχουν υποσχεθεί και μάζεψαν τις ψήφους απ' όλο τον κλάδο.
image description IDO | Μαρτίου 19, 2013 6:29 μ.μ. | Reply
Καλύτερα να δοκιμάζουμε διαφορετικό συντελεστή κάθε μήνα και να δούμε ποιός θα αποδώσει καλύτερα.

Τον παίζουμε μου φαίνεται...τον ΦΠΑ..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο