Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σαμαράς: Μικρότερη επιβάρυνση το 2013 από το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Σαμαράς : Θα επιβαρύνουμε τα ακίνητα λιγότερο από ό,τι πέρυσι

Το 2014 ο ενιαίος φόρος και οι απολύσεις στο Δημόσιο

Για την επόμενη χρονιά παρέπεμψε ο Αντώνης Σαμαράς την εφαρμογή δύο παρεμβάσεων, που έχουν αποτελέσει τα βασικά σημεία τριβής της κυβέρνησης με την τρόικα : ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα και οι απολύσεις στο Δημόσιο. Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα ης Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες, μετέθεσε για αργότερα και τα όποια σενάρια αλλαγών προσώπων στην κυβέρνηση.
 
"Φέτος, θα επιβαρύνουμε τους ιδιοκτήτες ακινήτων με λιγότερα από ό,τι πέρυσι"
 
Από την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα εφαρμοστεί ο νέος, ενιαίος φόρος στα ακίνητα. Αυτό δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, δεσμεύθηκε ότι "φέτος θα επιβαρύνουμε τους ιδιοκτήτες ακινήτων με λιγότερα από ό,τι πέρυσι". Περιέγραψε και το νέο φόρο, κάνοντας λόγο για τέλος με :
 •μεγαλύτερη φορολογική βάση,
 •μικρότερη επιβάρυνση για όλους και
 •έναν από τους χαμηλότερους συντελεστές στην Ευρώπη.
 
Εκτός Δημοσίου μόνο οι επίορκοι το 2013
 
Το 2014 θα εξεταστούν από την κυβέρνηση και οι απολύσεις στο Δημόσιο. "Μέσα στο 2014 θα δούμε ποιες θέσεις πρέπει να καταργηθούν στο Δημόσιο", τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας πως η φετινή χρονιά θα βρει εκτός Δημοσίου μόνο τους επίορκους. "Όσοι αποδειχθεί ότι είναι επίορκοι ή συστηματικά κοπανατζήδες ή έχουν προσληφθεί με πλαστά στοιχεία, αυτοί θα απομακρυνθούν", είπε ο πρωθυπουργός, με στόχο - μεταξύ άλλων - να προσληφθούν άξια στελέχη, που έχουν αριστεύσει στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν.
 
Δημοσιονομική προσαρμογή με μέτρα για την ανάπτυξη
 
Σε ό,τι αφορά ένα από τα θέματα, που κυριάρχησε και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, δηλαδή οι επιπτώσεις της λιτότητας - με το Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να προειδοποιεί για κοινωνικές εξεγέρσεις στην Ευρωζώνη -, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως "αναγνωρίστηκε ρητά από όλους αυτό, που εμείς παγίως λέγαμε, ότι η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να συνδυάζεται με μέτρα για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή".
 
Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι κοντπά σε συμφωνία. "Ελπίζω σύντομα να είμαι σε θέση να σας πω τα καλά νέα".
 
"Όχι" σε ανασχηματισμό, "αυτή τη στιγμή"
 
Ο κύριος Σαμαράς διέψευσε τα σενάρια ανασχηματισμού για αυτή την περίοδο, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο για τους επόμενους μήνες : "Αυτή τη στιγμή ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες δικές μου προθέσεις".
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο