Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Φ.Ε.Ε.Α.: Επίλυση προβλημάτων ηλεκτρονικών συστημάτων Ι.Κ.Α. και Σ.ΕΠ.Ε.-Ο.Α.Ε.Δ.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 104 34
ΤΗΛ.: 210 8224111-210 8834483 FAX: 210 8834484
http://www.efeea.gr
Απ. Αναγ. Πρωτ. Αθηνών 3352/18.10.1990 - Αρ. Κατ. 17619/19.12.1990
            

Αθήνα 15 Μαρτίου 2013
Αρ.Πρωτ.1036

Προς   τον Διοικητή  Ι.Κ.Α.
κ.  ΡΟΒ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ

Κοιν.κ. ΚΟΚΚΟΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ  ΓΕΩΡΓΙΟ
Υπεύθυνο Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών ΙΚΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Θέμα: Επίλυση προβλημάτων ηλεκτρονικού συστήματος IKA .    

Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,

Θα θέλαμε να σας αναφέρουμε κάποια προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής Α.Π.Δ.

Από 1/1/2013  οι ΑΠΔ των Εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων υποβάλλονται μέσω διαδικτύου από την 1η έως την τελευταία ημέρα του μήνα που έπεται του ημερολογιακού μήνα απασχόλησης, ανεξαρτήτως του αριθμού μητρώου.
       
Με την νέα εφαρμογή δεν υπολογίζεται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε περίπτωση προγραμμάτων επιδότησης του ΟΑΕΔ, μειωμένες εισφορές λόγω τοκετού & επιδότηση εργοδοτικών εισφορών με αποτέλεσμα να μην είναι σωστή η απεικόνιση της Α.Π.Δ. και να εμφανίζει τις σωστά μειωμένες εισφορές ως λανθασμένες.

Λόγω της δυσλειτουργίας της εφαρμογής δημιουργείται πρόβλημα στους συναδέλφους Λογιστές και με το σκεπτικό ότι εμείς στείλαμε σωστά και εμπρόθεσμα τις ΑΠΔ, δεν θέλουμε να βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση, από λάθος της εφαρμογής, να τις υποβάλλουμε εκ νέου.     

Παρακαλούμε πολύ όπως επιληφθείτε της επίλυσης του προβλήματος και προβείτε σε παράταση των προθεσμιών υποβολής Α.Π.Δ.  
    
________________________________________

Αθήνα 15 Μαρτίου 2013
Αρ.Πρωτ.1037

Προς   τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
κ. ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

Κοιν. Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Θέμα: Επίλυση προβλημάτων ηλεκτρονικού Συστήματος Σ.Ε.Π.Ε.- Ο.Α.Ε.Δ..
   
Αγαπητέ κ. Υπουργέ

Θα θέλαμε να σας αναφέρουμε κάποια προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά την άσκηση του επαγγέλματός μας, στην προσπάθεια που κάνουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας.
      
Η καθιέρωση της ηλεκτρονικής υποβολής καταστάσεων, στο Σ.Ε.Π.Ε. και  τον Ο.Α.Ε.Δ. από 01-03-2013, έδειξε στην πράξη ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή είναι ανεπαρκής, στο να αντέξει τόσο μεγάλο όγκο εγγραφών και μάλιστα σε μία περίοδο που ο φόρτος εργασίας είναι στα πλαίσια της κανονικής ροής.

Λόγω της δυσλειτουργίας της εφαρμογής δημιουργείται  πρόβλημα στις  επιχειρήσεις και, υπό την απειλή των υπέρογκων προστίμων, υποχρεώνει τους Λογιστές σε περίοδο αιχμής να αναμένουν τη διόρθωση και επαναλειτουργία του συστήματος για να υποβάλλουν τις δηλώσεις.

Παρακαλούμε πολύ, κατά τη διάρκεια κωλύματος του συστήματος να εμφανίζεται κάποιο μήνυμα ως προς τον χρόνο επιδιόρθωσής του και, σε κάθε περίπτωση, να δίδεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις βάσει των διατάξεων της παραγράφου α) του άρθρου 8 της 5072/6  25-2-2013 απόφασής σας (εργοδότες που αντιμετωπίζουν αντικειμενική αδυναμία πρόσβασης στο Π.Σ. Σ.Ε.Π.Ε.- Ο.Α.Ε.Δ.- Ι.Κ.Α.-ΕΤΑΜ) να καταθέτουν χειρόγραφα τις καταστάσεις.

Ευελπιστούμε για τη θετική ανταπόκρισή σας.
   
   
Μετά τιμής

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                
Νικόλαος Αυλωνίτης

Ο  Γεν. Γραμματέας
Δημήτριος Τσαμόπουλος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο