Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Και οι τράπεζες θα συμμετέχουν στην πώληση της δημόσιας περιουσίας

Με ευρύτερους προβληματισμούς για επιμέρους διατάξεις, όπως αυτές για την συμμετοχή των τραπεζών στην εκποίηση δημόσιας περιουσίας, υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Οικονομικών, τα άρθρα του νομοσχεδίου για τα επενδυτικά εργαλεία. Νέα κόντρα σημειώθηκε για την απόσυρση της διάταξης που προέβλεπε εκπτώσεις σε πρόστιμα και προσαυξήσεις για φορολογικές παραβάσεις μέχρι το 2008.

 Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δεσμεύτηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης να εξετάσει επιμέρους παρατηρήσεις και να επιφέρει ενδεχομένως και νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο, μέχρι τη συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή εβδομάδα.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία, η αξιωματική αντιπολίτευση επέμεινε στον προβληματισμό της για τις νέες δυνατότητες που δίνονται στα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, προκειμένου να συμβάλλουν στην χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων που αδυνατούν σήμερα να εξασφαλίσουν κεφάλαια μέσω τραπεζικού δανεισμού.

 «Με την ενσωμάτωση των εταιρειών αυτών στο Χρηματιστήριο, ανοίγει ο δρόμος ώστε τα κόκκινα δάνεια που είναι γραμμένα στις τράπεζες να μετατραπούν σε άλλης μορφής. Με τη διαδικασία μετατροπής των χρεών σε μετοχές, αποφεύγονται οι διάφοροι φόροι μεταβίβασης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου - δηλαδή περνάμε σε μια νόμιμη φοροαποφυγή» σημείωσε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Γελαλής.
 
Αλλο τόσο, «δίνεται η δυνατότητα στις τράπεζες να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς πώλησης ακίνητης περιουσίας και υποδομών του Δημοσίου αλλά και να ξεφορτωθούν μελλοντικά από τους ισολογισμούς τους, το στοκ των υποθηκευμένων ακινήτων» σημείωσε ο κος Γελαλής.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο