Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράταση 3 εβδομάδων για την υποβολή αιτήσεων για τις θέσεις ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης

ΠΟΕ-ΔΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Μετά την τεράστια αναστάτωση που προκάλεσε στον κλάδο, η αιφνιδιαστική και χωρίς απολύτως κανένα διάλογο μαζί μας, προκήρυξη-πρόσκληση υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για την επιλογή ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης, η ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. συνεδρίασε άμεσα στις  12/3/2013 και αποφάσισε την καταγγελία της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Η αποφασιστική στάση της ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. είχε ως αποτέλεσμα την πρόσκληση μας από τον Γ.Γ.Δ.Ε. Κο Θεοχάρη σε συνάντηση μαζί του.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Μαρτίου στις 16:00 στο γραφείο του και συμφωνήθηκαν  τα εξής:

1.    Να δοθεί παράταση 3 εβδομάδων στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων (αναμένουμε την σχετική απόφαση)

2.    Να ξεκινήσει από την Τρίτη 19 Μαρτίου ουσιαστικός διάλογος, ανάμεσα στην ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ. και τον Κο Θεοχάρη, για το συγκεκριμένο θέμα.

Είμαστε σίγουροι ότι η αποφασιστικότητά μας, η ενότητά μας και η συνέπεια στις θέσεις μας θα είναι προς το συμφέρον του κλάδου.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                                                   Ρ.ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γ. | Μαρτίου 15, 2013 4:12 μ.μ. | Reply
Ήταν τελικά «απαίτηση» της τρόϊκας εξωτερικού η παράταση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και για το 2013 (και βλέπουμε) ή απλά εξυπηρέτηση της τρόϊκας εσωτερικού και των μεγάλων συμφερόντων που αυτή εξυπηρετεί?
Θεωρώ ότι αναμφισβήτητα ισχύει το δεύτερο.
Θα θυμάστε, φαντάζομαι, τις έξαλλες αντιδράσεις π.χ. των κ.κ. Μητσοτάκη και Βορίδη στη βουλή πριν από λίγο καιρό, όταν γίνονταν συζήτηση αναφορικά με την καθιέρωση του ενιαίου φόρου ακινήτων?
Ο φόρος αυτός υποτίθεται πως θα προέβλεπε απαλλαγή ή πολύ μικρή επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας μικρής αξίας και ανάλογα μεγαλύτερη επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας μεγάλης αξίας, αφού το ποσοστό του φόρου αυτού θα υπολογίζονταν κατά κλιμάκιο αξίας και κάθε επόμενο κλιμάκιο αξίας θα είχε μεγαλύτερη ποσοστιαία επιβάρυνση από το προηγούμενο, με συνέπεια τη μεγαλύτερη επιβάρυνση αυτών που έχουν τις μεγάλες και πολύ μεγάλες περιουσίες.
Αντίθετα το χαράτσι επιβαρύνει υπέρμετρα αυτούς που έχουν περιουσίες μικρής και πολύ μικρής αξίας, αφού φορολογούνται όλοι, ανεξάρτητα από την αξία της ακίνητης περιουσίας τους και μάλιστα εντελώς άδικα, αφού π.χ. το ρετιρέ φορολογείται το ίδιο με το υπόγειο ίσης επιφάνειας, με αποτέλεσμα οι πολλοί ιδιοκτήτες των ακινήτων μικρής και ελάχιστης αξίας να επιβαρύνονται με την καταβολή του μέγιστου ποσοστού του συνολικού φόρου που επιβάλλεται και οι (λίγοι) μεγάλοι και πολύ μεγάλοι ιδιοκτήτες ακινήτων, να επιβαρύνονται με την καταβολή πολύ μικρότερου ποσοστού του συνολικού φόρου που επιβάλλεται, σε σχέση με την αξία της περιουσίας τους, δηλαδή το μεγαλύτερο ποσοστό του φόρου αυτού (χαράτσι) διαχέεται στο πλήθος των πολλών μικροϊδιοκτητών, για να μην πληρώσουν το ποσοστό που τους αναλογεί οι μεγαλοϊδιοκτήτες.
Άλλωστε γι’ αυτό και ο γνωστός εκπρόσωπος και δικηγόρος των μεγαλοϊδιοκτητών Σ. Παραδιάς βγήκε και δήλωσε ότι είναι προτιμότερη η παράταση επιβολής του χαρατσιού αντί του ενιαίου φόρου, αφού αυτό εξυπηρετεί τους πελάτες του και ο κ. Στουρνάρας φρόντισε να συμφωνήσει ασμένως.
Οι μεγαλοϊδιοκτήτες «αντικρατιστές» της βουλής, δηλαδή, και οι διαπλεκόμενοι με αυτούς μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, που άρμεξαν και απομύζησαν μέχρις εξαντλήσεως το Ελληνικό κράτος για εξήντα και πλέον χρόνια και με τον τρόπο αυτό και επιπρόσθετα με φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή απέκτησαν τις τεράστιες ακίνητες περιουσίες τους, δεν θέλουν τον ενιαίο φόρο ακινήτων (δεν είναι ηλίθιοι, ξέρουν να προστατεύουν τα συμφέροντά τους), αλλά θέλουν να πληρώσουν οι πολλοί και αδύναμοι αυτά που θα έπρεπε να πληρώσουν οι ίδιοι. Γι’ αυτό το λόγο δεν θέλουν το περιουσιολόγιο, γι’ αυτό το λόγο «δεν είναι έτοιμος ο μηχανισμός για την επιβολή του ενιαίου φόρου» και ποτέ δεν θα είναι έτοιμος, γιατί δεν τους συμφέρει και η τρόϊκα πάντα θα βρίσκει τρόπο να τους εξυπηρετεί, αφού μόνο αυτοί είναι διατεθειμένοι να κάνουν τη βρωμοδουλιά για την εξόντωση του Ελληνικού λαού.
Άλλωστε αυτή είναι η φιλοσοσφία των μνημονίων και της «διάσωσης της χώρας»: Να πληρώσουν ολόκληρο το κόστος της κρίσης αυτοί που δεν έφταιξαν σε τίποτε, αυτοί που πάντα πλήρωναν με το παραπάνω τους φόρους τους και όχι μόνο να μείνουν στο απυρόβλητο, αλλά να βγούν και κερδισμένοι αυτοί που ποτέ δεν πλήρωναν τους φόρους που τους αναλογούσαν, αυτοί που διαπλέκονταν με την πολιτική εξουσία και έκλεβαν (με το αζημίωτο βέβαια και για τους πολιτικούς των κομμάτων εξουσίας), τόσο με νομιμοφανείς όσο και με εντελώς παράνομους τρόπους τους φόρους που πλήρωναν οι άλλοι, αλλά και οι πολιτικοί των κομμάτων εξουσίας που πάντα τους εξυπηρετούσαν και τους εξυπηρετούν και επωφελήθηκαν δεόντως από τη διαπλοκή αυτή.
Και θα βγούν κερδισμένοι όχι μόνο γιατί δεν θα πληρώσουν το κόστος της κρίσης, το οποίο φόρτωσαν στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους, αλλά πολύ περισσότερο και γιατί αποδεκάτισαν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, με σκοπό να κυριαρχήσουν οι ίδιοι και να εκτιναχθεί η ανεργία σε ποσοστά συνθηκών πολέμου, ώστε στην εργασιακή ζούγκλα που δημιούργησαν να μπορούν να απασχολούν εργαζόμενους με συνθήκες δουλείας και να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους, πατώντας πάνω στα ερείπια που άφησαν οι πολιτικές αυτές και να συγκεντρώσουν στα χέρια τους το μεγαλύτερο ποσοστό της ακίνητης περιουσίας των μικροϊδιοκτητών, που θα τη χάσουν λόγω της αδυναμίας να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους (δάνεια, χαράτσια κ.λ.π.) ή θα τη ρευστοποιήσουν σε εξευτελιστικές τιμές για να επιβιώσουν.
Η δε τρόϊκα εσωτερικού, ελπίζει ότι εφαρμόζοντας τις πολιτικές αυτές και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ισχυρών, θα παραμείνει στην εξουσία και θα διατηρήσει τα «κεκτημένα» της διαπλοκής.
Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά. Το ερώτημα είναι αυτός ο λαός τι κάνει.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο