Ειδήσεις Τεχνολογία

Galaxy S4 και I-Phone 5S θα φορτίζονται πλέον ασύρματα - Άλλη μια «ανακάλυψη» για τους maniacs των κινητών νέας γενιάς

MOBILE REVOLUTION

Φαίνεται ότι η μέρα όταν τα κινητά τηλέφωνα θα αποχωριστούν για πάντα τους φορτιστές και τα καλώδια δεν θα αργήσει να έρθει. Και εφόσον οι αλλαγές και στην τεχνολογία έρχονται πάντα από την κορυφή και διαχέονται προς τη βάση, μια τέτοια εξέλιξη φαίνεται πλέον ως δεδομένη, από την στιγμή που η ασύρματη φόρτιση ενσωματώνεται στα κορυφαία smartphones των περισσότερων κατασκευαστών.

Αν, δε, οι πληροφορίες του ταϊβανέζικου DigiTimes έχουν βάση, τότε είναι πιθανό τα επερχόμενα Galaxy S4 της Samsung –θα παρουσιαστεί στις 14 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη- και iPhone 5S της Apple –η άφιξή του αναμένεται τον Ιούνιο- να έχουν τη σχετική δυνατότητα.

«Η Samsung είναι πιθανό να υιοθετήσει την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης Qi, η οποία αναπτύσσεται από το Wireless Power Consortium (WPC)», αναφέρει πηγή της βιομηχανίας που επικαλείται το DigiTimes. H κίνηση αυτή θεωρείται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στην καθιέρωση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, έναντι άλλων παρόμοιων λύσεων που αναπτύσσονται και υποστηρίζονται από διαφορετικούς φορείς, όπως οι Alliance for Wireless Power (A4WP) και Power Matters Alliance (PMA). Σημειώνεται ότι η Samsung δεν είναι μέλος του WPC, στο οποίο μετέχουν βασικοί ανταγωνιστές της, όπως οι Nokia, HTC, LG, Motorola Mobility και Sony Mobile.

Αλλες πηγές αναφέρουν ότι η ασύρματη φόρτιση ενδέχεται να μην είναι μια στάνταρ δυνατότητα για το νέο Galaxy S4, αλλά να απαιτείται η αλλαγή του οπίσθιου καλύμματος, προκειμένου η συσκευή να δέχεται επαγωγικά φορτία από τη βάση φόρτισης. Πάντως, κάτι αντίστοιχο είναι και σήμερα εφικτό για αρκετά από τα κορυφαία smartphones, με πολλούς ανεξάρτητους κατασκευαστές να διαθέτουν ήδη στην αγορά ξεχωριστές θήκες και επιφάνειες φόρτισης.
Την ασύρματη φόρτιση μέσω ειδικής βάσης είδαμε τον Σεπτέμβριο στα κορυφαία Windows Phone, τα Lumia 920 και 820 της Nokia, ενώ τη σχετική δυνατότητα έχει και το Google Nexus 4 της LG, το οποίο παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο. Παραμένει, βέβαια, άξιο αναφορά το ότι ήδη από το 2009 το Pre της Palm –κατασκευάστριας εταιρείας πρωτοποριακών για την εποχή τους PDAs και αργότερα smartphones, η οποία το καλοκαίρι του 2010 εξαγοράστηκε από την HP έναντι 1,2 δισ. δολαρίων- ενσωμάτωνε τη σχετική δυνατότητα ασύρματης φόρτισης μέσω ειδικής βάσης (ονομαζόταν touchstone).

Στο απώτερο μέλλον αναμένεται ότι η εφαρμογή της επαγωγικής φόρτισης δεν θα περιορίζεται από την ελάχιστη απόσταση μεταξύ συσκευής και βάσης, αλλά θα είναι εφικτή μέσω ασύρματης δικτύωσης.

Πηγή: http://protothema.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο