Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Με ανακοίνωση της η Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Y. καταγγέλει τη νέα προκήρυξη του Υπουργείου, για τους Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης

Με ανακοίνωση της η Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Y. καταγγέλει τη νέα προκήρυξη του Υπουργείου, για τους Ελεγκτές Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης και ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ.

Αθήνα 12.3.2013
Αρ. Πρωτ.: 205

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η νέα προκήρυξη για τους ελεγκτές βεβαίωσης - είσπραξης, δεν αλλάζει την  ουσία και το περιεχόμενο της προηγούμενης προκήρυξης, που μας οδήγησε πριν ένα χρόνο, σε αγώνες με θετικά αποτελέσματα. Απαντάμε και στη νέα πρόκληση με ενότητα, αποφασιστικότητα και αγώνες, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ. Συνημμένα σας στέλνουμε την ομόφωνη απόφαση του 25ου Συνεδρίου (Δεκέμβριος 2011) που απαντά σε όλα τα ερωτήματα. Επισημαίνουμε επιπρόσθετα:

Δεν θα ανεχθούμε τον διαχωρισμό του κλάδου σε «ελεγκτές» και υπαλλήλους Β΄ κατηγορίας, ενόψει μάλιστα αξιολογήσεων, διαθεσιμοτήτων, εφεδρειών, απολύσεων κλπ που είναι διαρκώς στην επικαιρότητα και σε υπόγειους σχεδιασμούς. Απόλυση σήμερα σημαίνει, εκμηδενισμό αγοραστικής δύναμης, αδυναμία καταβολής φόρων, περισσότερους ανέργους, μηδαμινή πιθανότητα για νέα εργασία.

1. Δεν λειτουργούμε με λογικές στείρας άρνησης. Προτείνουμε το αυτονόητο, δηλαδή την αξιοποίηση του συνόλου του κλάδου (που έχει δραματικά μειωθεί αριθμητικά) σε ελεγκτικά καθήκοντα, όπως άλλωστε είχε επανειλημμένα εξαγγελθεί ότι θα γίνει, μετά την ολοκλήρωση της μηχανογράφησης. Δεν αποδεχόμαστε τον αποκλεισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων, αλλά την αξιοποίηση της εμπειρίας όλων.

2. Αγωνιζόμαστε για την οικονομική μας αξιοπρέπεια, στα ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ  αποκαλύπτει η έκθεση Δ.Ν.Τ.& Ε.Ε. (Ιανουάριος 2013, σελ 22) και όχι για ατομικά συμβόλαια αποδοτικότητας, που ανοίγουν τον δρόμο για διάσπαση, υπονομεύουν (πρώτα απ΄ όλα) το μέλλον όσων τα αποδεχθούν, αλλά και για δυσμενείς εξελίξεις σε όσους τα υπογράψουν και δεν πιάσουν τους εξωπραγματικούς στόχους τους.

3. Καλούμε τους συναδέλφους ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ και σε συντονισμό με τους Συλλόγους και την Ομοσπονδία, να αγωνιστούμε για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί που οδηγούν τους εφοριακούς, σε επιδείνωση της ζωής μας και τις εφορίες σε αδιέξοδα, με επικίνδυνους πειραματισμούς .
   

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 25 ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. (ΑΘΗΝΑ 5-7/12/2011)
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ & ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

Απορρίπτουμε την δημιουργία του σώματος των ελεγκτών βεβαίωσης και  αναγκαστικής είσπραξης, γιατί:

A) Οδηγεί στην διάσπαση του εφοριακού κλάδου και, σε συνδυασμό με την περίφημη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του δημοσίου και τον περιορισμό των οργανικών θέσεων του Ν. 4024/2011 (πολυνομοσχέδιο), στέλνει στο περιθώριο, άρα και στις υποχρεωτικές μετατάξεις ή απολύσεις τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ.

B) Αποτελεί μέρος της λεγόμενης αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, στη λογική της μείωσης των δαπανών με την μείωση του προσωπικού, που  επιβάλουν η τρόικα και το μνημόνιο.

Γ) Η διαδικασία, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις επιλογής αποτελούν προσβολή και εξευτελισμό, για το σύνολο του εφοριακού κλάδου, με αποκορύφωμα τις γραπτές εξετάσεις (τα πτυχία και η επιτυχία στους διαγωνισμούς πετάγονται στον κάλαθο των αχρήστων), την προφορική συνέντευξη, τον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των έμπειρων ελεγκτών και τα «περίφημα» συμβόλαια αποδοτικότητας.

Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των σχετικών διατάξεων και την ένταξη της οργάνωσης του ελέγχου σε ένα νέο, σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των Δ.Ο.Υ., που προϋποθέτει την αξιοποίηση του συνόλου των εργαζομένων, τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και την ηλεκτρονική υποστήριξη του ελεγκτικού έργου, την δημοκρατική φορολογική μεταρρύθμιση, τον έλεγχο όλων των υποθέσεων και του συνόλου των φορολογουμένων, είτε άμεσα είτε σε ετήσια βάση. Τέλος, ζητούμε από τους συναδέλφους να μην επικυρώσουν τη διάσπαση του κλάδου, που επιχειρείται μέσω της δημιουργίας του νέου αυτού σώματος και καλούμε την ομοσπονδία και τους συλλόγους να παρεμποδίσουν με κάθε τρόπο την προσχηματική και καθ’ όλα απαράδεκτη διαδικασία επιλογής των ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΙΚΗ ΕΠΙΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ρ. ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο