Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Μαυραγάνης: Ξηλώνει 25 κορυφαία στελέχη του Σ.Δ.Ο.Ε.

Στο ξήλωμα 25 διευθυντών του ΣΔΟΕ προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα φορολογικά έσοδα κ. Γιώργος Μαυραγάνης. Με τις απομακρύνσεις  επιχειρείται η αντικατάσταση σχεδόν του συνόλου της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΣΔΟΕ με επίσημη δικαιολογία των αλλαγών την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του σώματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα ασφαλείς πληροφορίες, οι αλλαγές στην υπηρεσιακή ηγεσία του ΣΔΟΕ θα είναι σαρωτικές καθώς δεν πρόκειται να «γλιτώσει» ούτε η επιτελική ομάδα που ασχολείται με πολιτικά ευαίσθητες υποθέσεις, όπως είναι ο έλεγχος των 2.000 καταθετών που περιλαμβάνονται στη λίστα Lagarde.
 
Ειδικότερα, ο υφυπουργός Οικονομικών κάνοντας χρήση της αρμοδιότητας που του δίνει η νομοθεσία για την στελέχωση των φορολογικών υπηρεσιών ετοιμάζεται να προχωρήσει στην αντικατάσταση 25 διευθυντών και υποδιευθυντών του ΣΔΟΕ από όλες τις υπηρεσίες της χώρας. Μεταξύ αυτών που πρόκειται να αντικατασταθούν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, περιλαμβάνεται και η υπηρεσιακή ηγεσία της Διεύθυνσης Ελέγχων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής, δηλαδή ο διευθυντής κ. Ν. Παναγιωτόπουλος και ο υποδιευθυντής κ. Κ. Διώτης. Ο πρώτος με απευθείας ανάθεση του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη έχει τεθεί επικεφαλής της ελεγκτικής ομάδας που πραγματοποιεί τους ελέγχους στους καταθέτες της λίστας Lagarde. Είναι ο ίδιος που πρόσφατα κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ ότι το ΣΔΟΕ είναι υποστελεχωμένο με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ταχύτητα διενέργειας των φορολογικών ελέγχων. Επίσης, στη λίστα των 25 που απομακρύνονται περιλαμβάνονται σχεδόν και όλοι οι περιφερειακοί διευθυντές και υποδιευθυντές του ΣΔΟΕ (Πελοποννήσου, Ηπείρου, Μακεδονίας κ.ά). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι για τις αντικαταστάσεις δεν έχουν ενημερωθεί από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ οι άλλοι δυο κυβερνητικοί εταίροι, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά.
 
Κύκλοι του υφυπουργού Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνη, υποστήριζαν, σχολιάζοντας τις κυοφορούμενες αλλαγές ότι θα "καλυφθούν τα κενά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό".  Οι ίδιοι κύκλοι δεν σχολίασαν τις πληροφορίες που δημοσίευσε πρώτο το Capital.gr περί αντικατάστασης σχεδόν του συνόλου της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΣΔΟΕ.
 
Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο είχε σημειωθεί τριβή μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων λόγω απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών να αντικαταστήσει 165 στελέχη εφοριών και του ΣΔΟΕ. Μετά από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ οι αντικαταστάσεις πάγωσαν προσωρινά. Τελικά στις αρχές του 2013 αντικαταστάθηκαν 63 διευθυντές και υποδιευθυντές υπηρεσιών. Σε αυτούς που μετακινήθηκαν τότε περιλαμβάνεται και ο διευθυντής Σχεδιασμού του ΣΔΟΕ κ. Ν Λέκκας ο οποίος τοποθετήθηκε προϊστάμενος στην Α’ ΔΟΥ (εφορία) Αθηνών.
 
Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα πιέζει σθεναρά την κυβέρνηση προκειμένου το ΣΔΟΕ να ανεξαρτητοποιηθεί από την εκάστοτε κυβέρνηση. Για να γίνει αυτή η ανεξαρτητοποίηση η τρόικα ζητά η αρμοδιότητα για το ΣΔΟΕ να περάσει στον νέο μόνιμο γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Θ. Θεοχάρη ο οποίος έχει 5ετή θητεία. Προς το παρόν η κυβέρνηση αντιστέκεται στην αλλαγή αυτή. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που αναφέρεται στην πρόσφατη έκθεση της τρόικας για το φορολογικό μηχανισμό. Το τεχνικό κλιμάκιο για τη φοροδιαφυγή σημειώνει στην έκθεση ότι έχει ζητηθεί επανειλημμένως από τον αρμόδιο υφυπουργό (εννοούν τον κ. Μαυραγάνη) να περάσει η αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ στη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, χωρίς όμως ακόμη να έχει γίνει η σχετική αλλαγή.
 
Πηγή capital.gr
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description αγαπουλα...; | Μαρτίου 12, 2013 8:25 π.μ. | Reply
... την κουκούλα...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο