Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τροποποίηση και Αναθεώρηση του Κωδικοποιημένου Νόμου 2190/1920 «Περί Ανωνύμων Εταιριών

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου έδωσαν στη δημοσιότητα την πρόταση σχεδίου νόμου που κατάρτισε η Επιτροπή Αναμόρφωσης του Κ. Ν. 2190/90 υπό την προεδρεία του κ. Ευάγγελου Περάκη.....

Δελτίο Τύπου  Αθήνα,  13 Ιουλίου 2006  

Πρόταση Σχεδίου Νόμου για Διαβούλευση

«Τροποποίηση και Αναθεώρηση του Κωδικοποιημένου Νόμου 2190/1920 «Περί Ανωνύμων Εταιριών»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα την πρόταση σχεδίου νόμου που κατάρτισε η Επιτροπή Αναμόρφωσης του Κ. Ν. 2190/90 υπό την προεδρεία του κ. Ευάγγελου Περάκη Καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών, όπως αυτή υποβλήθηκε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠ. ΑΝ., προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Η αναμόρφωση που επιχειρείται με το προτεινόμενο νομοσχέδιο κινείται στους εξής γενικούς άξονες:

Πρώτον, μειώνεται δραστικά η διοικητική παρέμβαση στη σύσταση και τη λειτουργία της α.ε.
Δεύτερον, καταβάλλεται μέριμνα για την ενίσχυση της θέσης των μετόχων.
Τρίτον, διευρύνονται τα περιθώρια καταστατικών διαμορφώσεων. Τέταρτον, εισάγονται ρυθμίσεις που διευκολύνουν τις επιχειρηματικές επιλογές των ενδιαφερομένων ή απλοποιούν τη σύσταση και τη λειτουργία της εταιρίας (η απομείωση της διοικητικής παρέμβασης συντελεί ήδη σ’ αυτό).
Πέμπτον, αναθεωρούνται ορισμένα μείζονα ζητήματα του δικαίου της α.ε. και ρυθμίζονται επιμέρους ζητήματα.

Η πρόταση η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου           www.gge.gr
αποστέλλεται προς όλους τους φορείς στα πλαίσια δημόσιας διαβούλευσης και καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι  να αποστείλουν τις παρατηρήσεις τους μέχρι τις  15 Σεπτεμβρίου 2006:

• είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) μέσω της ιστοσελίδας              

www.gge.gr/34/diav.asp?category=1

• είτε με κατάθεση - αποστολή  στην διεύθυνση:
                         
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δ/ΝΣΗ  ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ  & ΠΙΣΤΕΩΣ
Υπ΄ όψη κ. Μαριλένας Σαμαρτζίδου
10181 Αθήνα Πλ. Κάνιγγος

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο