Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

4.000 ελεγκτές – φοροεισπράκτορες στο υπουργείο Οικονομικών

Απάντηση στην Τρόικα αλλά και στους διεθνείς αμφισβητίες της χώρας (τύπου «Spiegel») που υποστηρίζουν πως πρέπει να  ιδιωτικοποιηθούν οι εφορίες γιατί δεν εισπράττουν έσοδα, επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Οικονομικών και «στρατολογεί» πάνω από 4.000 ελεγκτές-φοροεισπράκτορες.

Το "Σώμα" των ελεγκτών θα στελεχώσουν υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ποσοστό 65% επί των νέων θέσεων θα καλυφτεί από υπαλλήλους με προηγούμενη εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα. Μέσω της προκήρυξης των θέσεων αυτών πάντως αναμένεται να αποφευχθούν και χιλιάδες αποχωρήσεις -λόγω διαθεσιμότητας- προσοντούχων υπαλλήλων του δημοσίου.


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description STEFANOS | Μαρτίου 11, 2013 5:56 μ.μ. | Reply
4.000 ελεγκτές με μέσο κόστος ανα άτομο €2.500 είναι € 10.000.000 επί 12 μήνες € 120.000.000
με 120 εκκατομύρια μπορούσες να έχεις 3-4 ελεγκτικές εταιρείες να ελέγχουν επί 24ωρου βάσεως
Για πόσο χαζό περνάνε τον κόσμο πάλι να βολέψουμε ρε γμτ πάλι πάλι πάλι .....
image description σχετικοσ | Μαρτίου 11, 2013 7:04 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.Ο ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ??
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ.
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ
ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ,ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΤΟΥΣ "ΚΑΡΙΕΡΑΣ" ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΝΕ.
ΣΩΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ,ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΕΠΙΟΡΚΩΝ,ΑΥΣΤΗΡΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ
ΣΟΒΑΡΟ ΜΙΣΘΟ ΟΧΙ 670,00 ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ
ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ.
image description kentri | Μαρτίου 27, 2013 6:27 μ.μ. | Reply
να σε πωτήσω κάτι και εαν θες μου απαντας.
ο γιατρός του εσυ που έβγαζε 5000 εως 15000 το μηνα νομίζεις τον πειράζει τι μισθό θα πάρει? και μην μου πεις οτι υπάρχουν οι εξαιρέσεις, οι εξαιρέσεις είναι αυτοί που δεν τα παίρνουν. το ίδιο και με τους εφοριακούς. Εαν δεν καταλάβουμε το πρόβλημα ανεξάρτητα της κάθε πολιτικής που μπορεί να πιστεύει ο καθένας μας λύση δεν θα υπάρχει. Ο αναχεδιασμός στο φορολογικό μηχανισμό ξεκινά απο ανθρώπους καταρτισμένους με σοβαρά προσόντα και ήθος. εαν πιστεύεται οτι το ΑΣΕΠ (και μάλιστα και με προφορική συνέτευξη μην το ξεχνάμε) καλύπτει τηνποιότητα τότε κάνετε μεγάλο λάθος. Δεν είναι προσόν σήμερα ένα πτυχίο πανεπιστημίου ή απλές γνω΄σεις αγγλικών και η/Υ , χρειάζονται μεταπτυχιακά χρειάζονται γνώσεις πιστοποιημένες όπως πχ το ΣΟΛ αλλά σε σοβαρή βάση, χρειάζεται η σχολή δημόσιας διοίκησης. Αλλιώς θα δημιηργείς τενεκέδες όπως έχουμε σήμερα
image description ΜΠΑΜΠΗΣ | Μαρτίου 11, 2013 7:49 μ.μ. | Reply
Τί λες ρε όργιο??? Οι νέοι ελεγκτές είναι με μεικτό μισθό € 1.300 μηνιαίως όταν σε μια ελεγκτική ένας manager χρεώνει € 300-400 την ώρα.. Επίσης από τη μια μεριά ελεγκτής, από την άλλη σύμβουλος δε βγάζει νόημα, έτσι??? Και μη μου πεις ότι δεν κάνουν γαργάρα τα "θεματάκια" που προκύπτουν, αφού από τις εταιρείες πληρώνονται και μάλιστα αδρά.. Ο λαός το λέει σοφά "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" και οι ελεγκτικές το ξέρουν πολύ καλά αυτό, όταν πρόκειται για σοβαρά θέματα..
image description vk | Μαρτίου 11, 2013 8:24 μ.μ. | Reply
οι 4000 είναι ήδη υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών. όχι από ελεγκτική. Και τα λεφτά που υπολογίζει ο φίλος πιό πάνω είναι ήδη ο μισθός τους. Εκτός και αν εννοεί να απολυθούν αυτοί και να τα δώσουμε σε ελεγκτική... Το θέμα είναι όμως τί γίνεται με την άλλη προκύρηξη για 200 ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ελεγκτές που έχει βγει. Τί υποθέσεις θα πάρουν αυτοί? Πώς θα πληρώνονται αυτοί? Και επίσης όταν σας βάλανε να ελέγχετε τα φορολογικά πιστοποιητικά (οποπο τί σκάνδαλο!!) δεν σας ενόχλησε... Θυμάμαι καλά? Μπορεί να κάνω και λάθος
image description chris | Μαρτίου 11, 2013 9:00 μ.μ. | Reply
Ο φορολογικός έλεγχος θα πρέπει να παραμείνει για παντα στις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες που δεν ρισκάρουν το κύρος του ονομάτος τους.Τόσα χρόνια ο φοροελεγκτικός μηχανισμός του δημοσίου έκανε πάρτυ, τρώγανε χωρίς μέχρι τώρα να τιμωρηθούν και είναι αποψη που συμμερίζονται πολλοί οτι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την σημερινή κατάσταση.
image description toronaga | Μαρτίου 11, 2013 9:40 μ.μ. | Reply
Chris , Μάλλον δεν καταλαβες ποιοί κάναν το πάρτι τόσα χρόνια και σε ποιών τις πλάτες στηρίζονταν οι παρτάκηδες. Στην Φινλανδία πάντως που το δοκίμασαν στην πράξη (έλεγχος από ιδιωτικές εταιρίες) το σύστημα απέτυχε παταγωδώς και αυξήθηκε υπέρογκα το κόστος του. Γι 'αυτό και έχουν τώρα ένα απλό και κατανοητό φορολογικό νόμο 96 σελίδων και φυσικά κάποιων ερμηνευτικών. Αλλά δεν έχουν 10 φορολογικά νομοσχέδια το χρόνο και 15000 σελίδες σε εγκυκλίους κλπ. Τα συστήματα αποδίδουν όταν είναι απλά, κατανοητά , σταθερά στο χρόνο και υπάρχουν σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα τα οποία διαρκώς εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται, παράλληλα με την διαρκή κατάρτιση των εργαζομένων. Όλα τ'άλλα τα ακούω βερεσέ, γκαρντάση.
image description Τομ | Μαρτίου 12, 2013 12:15 π.μ. | Reply
Μεγαλύτερο νταβατζιλίκι από τον παρά που κονομάνε οι ελεγκτικές για τα φορολογικά πιστοποιητικά δεν υπάρχει.. Όσο για το "κύρος και το όνομα" γέλασα πάρα πολύ.. είναι μέχρι να μπούν οι πρώτοι στη φυλακή, αλήθεια φίλε μου τι πιστοποιητικό έπερνε η Proton Bank και οι λοιπές που πτωχεύουν καθημερινά??? Δεν έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνοι οι ορκωτοί που υπέγραψαν και οι εταιρείες τους???
image description idiot is | Μαρτίου 12, 2013 7:11 π.μ. | Reply
Βρήκανε πάλι τον τρόπο να μας πείσουν για την χρησιμότητα των επίορκων!!!! Αυτών που ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να εκβιάζουν κυβέρνησεις και φορολογούμενους. Που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να σηκώνουν το δάκτυλο απέναντι σε ανίσχυρους φορολογούμενους κάνοντας τον δάσκαλο. Πετάξτε έξω τα λαμόγια που έχουν πιεί το αίμα του κοσμάκη με το μπουρί της σόμπας!!!!
image description eva | Μαρτίου 12, 2013 9:25 π.μ. | Reply
Eδώ λέμε πότε θα έρθει αυτή η άσπρη μέρα να απολύσουν όλους τους τεμπέληδες , προσλάμβανουνε και άλλους 4000.....!!!!!
image description SIZ | Μαρτίου 12, 2013 10:40 π.μ. | Reply
Οι ελεγκτικές να πληρώνονται από το κράτος όχι από τις εταιρείες... εκεί θα πέσει κλάμα
Είδαμε τόσα και τόσα χρόνια τα αποτελέσματα όσοι δεν "τα παίρνανε" ήταν ανίκανοι ένα 10% έκανε
τη δουλειά του σωστά, τουλάχιστον η ελεγκτική θα φοβηθεί και δε θα πάρει μίζα
image description ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ | Μαρτίου 12, 2013 4:31 μ.μ. | Reply
ΟΙ <ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ ... > ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ.... ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΝΕ .
ΟΙ <ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ > ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η "LEHMAN BROTHERS " ΤΟ 2009 TI ΕΛΕΓΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ??? ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ....
150 ΔΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ...... ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.....
ΝΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.
image description Τασοσ | Μαρτίου 12, 2013 4:53 μ.μ. | Reply
Οι 4.000 είναι από τους ήδη υπαλλήλους του υποργείου παλιοάσχετοι.. όσο για τα περί τεμπέληδων και λαμογιών μακαρι λεω εγω να πανε ολα στις ελεγκτικες και στον ιδιωτικο τομεα.. τοτε τα αφεντικα θα σας γα_νε ασάλιωτα για ένα κομμάτι ψωμί ζωντόβολα
image description panos | Μαρτίου 12, 2013 8:49 μ.μ. | Reply
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΕΤΥΧΕ. Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ? ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ-ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ) Η ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ (ΟΡΚΩΤΟΙ). ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.
image description Manolo250 | Μαρτίου 14, 2013 11:40 π.μ. | Reply
Ωραία ιδέα! Βαφτίζοντας τους ημέτερους ως ελεγκτές δε χρειάζεται να γίνουν απολύσεις, η κομματική βάση καλά κρατεί και θα 'χουμε και την απάντηση έτοιμη στην τρόικα.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αυλή του Βασιλιά.... Τρία εκατομμύρια εργάζοντα ουσιαστικά ακόμη σ' αυτή τη χώρα, πως γίνεται το 1 εκκ. να είναι δημόσιο....ο γαιδαρος πάνω που συνήθισε να μην τρώει ψόφησε, άντε να δούμε ποιος θα σας κουβαλάει?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο