Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλήθειες, ψέματα και προτροπές της τρόικας: «Τελειώνετε με το σκάρτο προσωπικό στο Δημόσιο»

«Διώξτε το σκάρτο προσωπικό. Τελειώστε τους». Τη φράση αυτή άκουσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης από τους ελεγκτές της τρόικας κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν μαζί του. Η πίεση της τρόικας για άμεση απομάκρυνση των επίορκων, αλλά και ανεπαρκών υπαλλήλων είναι δεδομένη, καθώς τα τελευταία χρόνια κατά τους ελέγχους που πραγματοποιούν στην Αθήνα, έχουν κουραστεί να ακούνε δεσμεύσεις που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν. Πόσο αληθές είναι όμως ότι ασκήθηκε πίεση για άμεση απομάκρυνση 7000 επίορκων, απαίτηση μάλιστα που η μη εκπλήρωσή της θα οδηγούσε σε μπλοκάρισμα της δόσης του Μαρτίου;
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν υπήρξε αναφορά σε συγκεκριμένο αριθμό, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό πριν τελεσιδικήσουν οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία. Εξίσου δύσκολη είναι και η απομάκρυνση των αδικαιολογήτως απόντων υπαλλήλων, αν και ήδη εντατικοποιούνται οι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό τους.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο