Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Αχτίδα φωτός» στις ρυθμίσεις για τα ενυπόθηκα δάνεια

Σε καλό κλίμα και με εμφανή τα σημάδια αισιοδοξίας ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου η πρώτη πενταμερής συνάντηση στην Τράπεζα της Ελλάδος, σχετικά με το νομοσχέδιο που προωθεί ρυθμίσεις για τα ενημερωμένα ενυπόθηκα δάνεια.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του  vima.gr , στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος, του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Υπουργείου Οικονομικών, της Ενωσης Τραπεζών και , φυσκά, της τρόικας, για πρώτη φορά φάνηκε να αντιστρέφεται το κλίμα.
 
Τόσο οι εκπρόσωποι των τραπεζών όσο - και κυρίως - της τρόικας φάνηκαν να αποδέχονται κατ΄αρχήν την αναγκαιότητα των ρυθμίσεων, δεδομένου ότι, όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, η κατάσταση για την οικονομία είναι δυναμική και όχι στατική, Δηλαδή, οι εκτιμήσεις ότι τα 2 στα 10 δάνεια έχουν «κοκκινήσει» ισχύει σήμερα, αλλά δεν είναι βέβαιαο ότι θα ισχύει σε τρείς ή σε έξι μήνες. Είναι προφανής ο κίνδυνος της επιδείνωσης.
 
Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι η αναγκαιότητα να διατηρηθούν «ζωντανά» τα ενυπόθηκα δάνεια που σήμερα είναι ενημερωμένα, είναι αδήρρητος. Ετσι οι εκτιμήσεις που διαχέονται ότι με τις ρυθμίσεις αυτές θα επιβαρυνθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατά 3 δισ. ευρώ δεν ευσταθεί. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες κυβερνητικές εκτιμήσεις, οι ρυθμίσεις αυτές δεν θα κοστίσουν στην ανακεφαλαιοποίηση ούτε ένα δισ. ευρώ.
 
Τις κυβερνητικές εκτιμήσεις φαίνεται να ενστερνίζεται κατ΄αρχήν η τρόικα, η οποία, όμως, έθεσε την ύπαρξη συγκεκριμένων ασφαλιστικών δικλείδων για να μην υπάρξει κατάχρηση των ευνοϊκών διατάξεων.
Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι το θετικό κλίμα αναμένεται να επιβεβαιωθεί και εντός τωνβ αμέσωνς επομένων ημερών, δε δέυτερη σύσκεψη, παρόμοιας σύνθεσης, μόπου πρόκειται να παρουσιασθούν ,. υπό την μορφή ρυθμίσεων, οι δικλείδες της τρόϊκας.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο