Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Την ένταξη του ελληνικού εμπορίου σε τρεις αναπτυξιακούς άξονες δράσεων, ζητάει η Ε.Σ.Ε.Ε. από το ΥΠΑΝΥΠ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 4 2 – 10563 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 8 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Την ένταξη του ελληνικού εμπορίου σε τρεις αναπτυξιακούς άξονες δράσεων, ζητάει η ΕΣΕΕ από το ΥΠΑΝΥΠ»
 
Ο εμπορικός κόσμος και οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις μετά την παράταση υποβολής επενδυτικών προτάσεων έως τις 10 Μαΐου αναμένουν την ένταξή τους στα προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων μέσω των ΠΕΠ. Δυστυχώς, όμως, παρά τις αλλαγές στο πρόγραμμα και την επέκταση των κατηγοριών των επιχειρήσεων που μπορούν να συμμετέχουν, η δραστηριότητα του λιανικού εμπορίου εξακολουθεί να μη συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτό. Στο βαθμό που κάθε έμπορος παλεύει για την καθημερινή του επιβίωση μέσα σε ένα διαρκώς επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον, είναι απαραίτητο να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι κοινοτικοί πόροι για να τον βοηθήσουν σε αυτήν τη δύσκολη προσπάθεια.

Η ΕΣΕΕ έχει στείλει αλλεπάλληλες επιστολές στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη, στον Υφυπουργό κ. Α. Σκορδά, στον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων κ. Γ. Γιαννούση, και πρόσφατα στον Υφυπουργό κ. Κ. Βιρβιδάκη, ζητώντας την ένταξη του εμπορίου σε κοινοτικά επενδυτικά προγράμματα. Σε αυτές τις επιστολές περιλαμβάνεται  μια σειρά από προτάσεις που πέραν της ενίσχυσης των Μμε εμπορικών επιχειρήσεων, θα συμβάλουν και στην αναπτυξιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Πολύ συγκεκριμένα αναφερόμαστε πρώτα σε δράσεις που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» ειδικά στοχευμένες στο λιανικό εμπόριο όπως:

-συστήματα αυτοματοποίησης της λιανικής πώλησης,
-ολοκληρωμένη διαχείριση λιανικής, ηλεκτρονική τιμολόγηση (e-invoicing) ή/ και ηλεκτρονική έκδοση αποδείξεων λιανικής με ταυτόχρονη ηλεκτρονική αρχειοθέτηση σύμφωνα με την οδηγία 2001/115/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Ελληνικό ΚΦΑΣ.,
-ηλεκτρονική παραγγελιοληψία,
-αυτοματοποίηση και ηλεκτρονική παρακολούθηση αποθήκης,
-αυτοματοποίηση των επιχειρηματικών και οικονομικών διαδικασιών,
-διασύνδεση των επιχειρήσεων με εθνικά ή διεθνή δίκτυα,
-ανάπτυξη δραστηριοτήτων e–business, e–marketing και e-commerce,
-σύνδεση σε e-marketplaces,  
-εφαρμογή εξειδικευμένων προγραμμάτων διαχείρισης πελατών ή προσωπικού της επιχείρησης (τύπου ERP, CRM, HRMS),
-δράση εφοδιαστικής αλυσίδας,
-barcoding,
-αγορά και αναβάθμιση λογισμικού,
-ηλεκτρονική πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας,
-δυνατότητα δημιουργίας προγράμματος «Εξοικονομώ».

Δεύτερον, στις δράσεις από το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» με την:

-Ενεργοποίηση της πρότασης της ΕΣΕΕ  για ενίσχυση των εμπορικών επιχειρήσεων για την δημιουργία ανοιχτών εμπορικών κέντρων «Open Malls» στα κέντρα όλων των πόλεων καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας Ειδικών Αγορών σε παραμεθόριες περιοχές.
-Εκπαίδευση και κατάρτιση εμπόρων, ώστε να μετεξελίξουν τις επιχειρήσεις τους από μικρο-εισαγωγικές σε μικρο-εξαγωγικές. Στον κλάδο του εμπορίου των τροφίμων και των παραδοσιακών προϊόντων μπορούμε  να αναπτύξουμε την δράση «η Ελλάδα σπίτι σας».

Τρίτον, στο νέο Ταμείο Δανειοδότησης «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» και σε δράσεις άμεσης παροχής ρευστότητας στην αγορά από τα συνολικά δανειακά κεφάλαια κίνησης προς τις ΜμεΕ που θα χορηγούνται από το ΕΤΕΑΝ σε συνεργασία με 14 τράπεζες -εκ των οποίων οι 5 συνεταιριστικές- και θα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Τέλος, η ΕΣΕΕ ζητά από το ΥΠΑΝΥΠ τη διερεύνηση όλων των πιθανών διαθέσιμων πόρων που δεν έχουν απορροφηθεί και σε συνδυασμό με τις σημερινές ειδικές επιχειρηματικές ανάγκες προτείνει την άμεση ενεργοποίησή τους.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο