Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Για συστέγαση υπηρεσιών Ι.Κ.Α. και Ο.Α.Ε.Ε. στην περιφέρεια, πιέζει ο Γ. Βρούτσης

Για συστέγαση υπηρεσιών ΙΚΑ και ΟΑΕΕ στην περιφέρεια, πιέζει ο Γ. Βρούτσης

Να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των συστεγάσεων των καταστημάτων και των υπηρεσιών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), στις περιοχές που υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι στα ακίνητα που έχουν μισθώσει οι ασφαλιστικοί φορείς, ζητάει με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή που απέστειλε προς τους διοικητές, του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο και του ΟΑΕΕ Γεωργία Κοτίδου, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.

Η εφαρμογή της πολιτικής των συστεγάσεων ξεκινά κατ' αρχήν πιλοτικά σε περιοχές, που σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, υπάρχουν ακίνητα μισθωμένα και από τους δυο οργανισμούς, στα οποία απασχολείται μικρός αριθμός υπαλλήλων.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας ζητά από τους διοικητές των οργανισμών να προχωρήσουν μέσα σε ένα μήνα στη μετεγκατάσταση των περιφερειακών καταστημάτων του ΟΑΕΕ, στη Νάξο, στην Ηγουμενίτσα, στο Καρπενήσι, στη Σάμο, στη Ζάκυνθο και στην Άμφισσα στις αντίστοιχες κτιριακές εγκαταστάσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Από τη συστέγαση των συγκεκριμένων περιφερειακών υπηρεσιών του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ το υπουργείο Εργασίας προσδοκά ότι θα εξοικονομηθούν περίπου 390.000 ευρώ ετησίως.

Στην επιστολή του ο κ. Βρούτσης τονίζει, ότι οι συστεγάσεις αυτές αποτελούν «το πρώτο μέρος της συνολικής προσπάθειας που καταβάλλει το υπουργείο, μέσα από τη συστέγαση, για την εξοικονόμηση οικονομικών πόρων προς όφελος των συνταξιούχων και των φορολογουμένων πολιτών».

Προσθέτει, επίσης, ότι η άμεση υλοποίηση θα αποτελέσει το κίνητρο «για να γενικευτεί η εφαρμογή της πολιτικής συστέγασης και από τους άλλους διοικητές και προέδρους οργανισμών, για τα ακίνητα των ασφαλιστικών φορέων σε όλη την Ελλάδα».

Πηγή: Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο