Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Γραφεία ενημέρωσης των επιχειρήσεων στις Νομαρχίες Αθήνας και Πειραιά

Υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο Νομάρχης Πειραιώς Γιάννης Μίχας, συναντήθηκαν χθές με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων.....

Υπερνομάρχης Αθηνών- Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο Νομάρχης Πειραιώς Γιάννης Μίχας, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Δ. Ασημακόπουλο.

«Μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε ότι δημιουργούμε γραφεία ενημέρωσης των επιχειρήσεων σε όλους τους τομείς της Νομαρχίας της Αθήνας και στην αντίστοιχη διεύθυνση της Νομαρχίας του Πειραιά», δήλωσε η κα Γεννηματά.

«Συζητήσαμε για τον οδηγό υπηρεσιών που έχουμε εκδώσει, με τους εκπροσώπους του κλάδου, και μένει να συνεργαστούμε για να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες, δεν μπορούμε να έχουμε 15 δικαιολογητικά για να ξεκινήσει μια επιχείρηση να πάρει την άδειά της και να καθυστερεί 8 και 10 μήνες για να μπορέσει να ξεκινήσει, ενώ τρέχουν οι υποχρεώσεις της.

«Οι Νομαρχίες δεν πρέπει να είναι μόνο φορείς ελέγχου αλλά να είναι και φορείς στήριξης των μικρών επιχειρήσεων», ανέφερε ο κ. Ασημακόπουλος, που στάθηκε και στο θέμα των αυξήσεων στα καύσιμα. «Και οι μικρές και οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν επιβαρυνθεί από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου αλλά και από την άκαιρη επιβολή φόρου στα καύσιμα. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι δεν θα μετακυληθεί όλο το κόστος στην κατανάλωση, αλλά όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας αυτό είναι αναπόφευκτο. Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς αν οι αυξήσεις θα είναι από το φθινόπωρο ή την άνοιξη, πάντως και η αύξηση της τιμής των καυσίμων και η αύξηση των φόρων και ο μη έλεγχος στη διαμόρφωση των τιμών από τα διυλιστήρια, προκαλούν καταστάσεις τέτοιες που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι επιβάρυνση θα έχει ο καταναλωτής».

«Ο μέσος όρος για να βγουν τα αποτελέσματα των ελέγχων ξεπερνά τους δύο μήνες, τουλάχιστον στον Πειραιά. Η διευθύντρια του Γενικού Χημείου στον Πειραιά διαμαρτύρεται και δικαίως γιατί έχει έλλειψη προσωπικού... Ο έλεγχος είναι καθημερινός. Ομως δεν υπάρχει κανένα εργαστήριο στο οποίο οι Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις να μπορούν να απευθύνονται για γρήγορα αποτελέσματα και αυτό έχει το εξής αποτέλεσμα: όταν ολοκληρώνεται το αποτέλεσμα από το Γενικό Χημείο του Κράτους έχει ήδη η ποσότητα απορροφηθεί στην κατανάλωση και ως εκ τουτου είναι άτοπο να πάμε να συνεχίσουμε τους ελέγχους. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα και στην τιμή και στην ποιότητα των καυσίμων αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών», τόνισε ο κ. Μίχας.

Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο