Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ι.Τέντες: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε δημοσίους υπαλλήλους για φοροδιαφυγή

Προτείνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Κατά προτεραιότητα διερεύνηση των επίμαχων υποθέσεων φοροδιαφυγής και δειγματοληπτικούς ελέγχους σε σταθερή βάση σε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων όπου εμφανίζεται συνήθως υψηλός κίνδυνος παραβατικότητας ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, σε συνάντηση που είχε με τον οικονομικό αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ν. Παντελή, και τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στ. Στασινόπουλο.

Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζητήθηκε ακόμα να ερευνηθούν τα εμβάσματα 139 εφοριακών στο εξωτερικό, υποθέσεις για τις οποίες ήδη το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα ελεγχθούν από πλευράς δηλώσεων “πόθεν έσχες”.

Παράλληλα, συζητήθηκε η πρόοδος των ερευνών σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ για διάφορες λίστες, όπως η λίστα Λαγκάρντ, και η λίστα των χιλιάδων καταθετών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έρευνες μπορεί να χρειαστούν αρκετό διάστημα λόγω του μεγάλου φόρτου υποθέσεων που βαραίνει το ΣΔΟΕ, με δεδομένα και τα μεγάλα κενά στις οργανικές του θέσεις και την ανάγκη ανανέωσης του στελεχιακού του δυναμικού.

Επίσης, έπειτα από οχλήσεις της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, οι ελληνικές τράπεζες έχουν στείλει στο ΣΔΟΕ περιουσιακά στοιχεία για τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού, τα οποία αξιολογούνται από το ΣΔΟΕ, προκειμένου να υποβάλει σχετική έκθεση στη Βουλή.

Πηγή News.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαρτίου 7, 2013 3:33 μ.μ. | Reply
Να κανουν και δειγματοληπτικο .....ελεγχο στα φτωχοσπιτα νεοφιλελευθερων λαμογιων των πλουσιων προαστιων....που υποφερουν απο οικονομικο στραγγαλισμο.......... τυπου Βουλγαρακη - ΓΑΠ - Μεργου -Μαγγινα και λοιπων φτωχων συγγενων για να δουν αν πληρωνουν κανονικα τις εισφορες για τους υπηρετες που εχουν .......
image description mikara | Μαρτίου 7, 2013 6:48 μ.μ. | Reply
Το θέμα των 139 πόσο ακόμα θα το παρουσιάζουν ως είδηση!!!!!!!!!!!! Τα έργα παιδιά, τα έργα............. Πόσες μέρες χρειάζεται να γίνει ο έλεγχος των δηλώσεων τους.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο