Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Πρόστιμα 390.617 ευρώ σε 16 πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα

Πρόστιμα συνολικού ύψους 390.617 ευρώ επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνολικά 16 πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, για παραβάσεις, μεταξύ άλλων, των κανόνων περί διαφάνειας και ξεπλύματος μαύρου.........

Πρόστιμα συνολικού ύψους 390.617 ευρώ επέβαλε η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνολικά 16 πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, για παραβάσεις, μεταξύ άλλων, των κανόνων περί διαφάνειας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.


Ειδικότερα, επεβλήθησαν κυρώσεις, είτε με τη μορφή προστίμων υπέρ του ελληνικού Δημοσίου ή ατόκων καταθέσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων στην Τράπεζα της Ελλάδος, 6μηνης διάρκειας, οι οποίες έχουν ως εξής:
- Σε 8 πιστωτικά ιδρύματα άτοκη κατάθεση συνολικού ύψους 14.453.000 ευρώ για παραβάσεις ή παραλείψεις που αφορούν τη μη τήρηση των κανόνων διαφάνειας των συναλλαγών.


- Σε 7 πιστωτικά ιδρύματα άτοκη κατάθεση συνολικού ύψους 1.866.000 ευρώ για παραβάσεις σχετικά με τη μη τήρηση διατάξεων που αφορούν την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.


γ) Σε 4 πιστωτικά ιδρύματα πρόστιμο υπέρ του ελληνικού Δημοσίου συνολικού ύψους 54.000 ευρώ, για παραβάσεις που αφορούν τη μη άμεση παράδοση στην αρμόδια αστυνομική αρχή αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομισμάτων ευρώ και τη μη έγκαιρη παροχή στοιχείων σε οφειλέτες βάσει των διατάξεων του Ν. 2912/2001 και σε 2 χρηματοδοτικά ιδρύματα 20.000 ευρώ για παράβαση κανόνων διαφάνειας και διατάξεων εποπτικού περιεχομένου.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο