Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής έχει κηρύξει το οικονομικό επιτελείο

Φορολογικό σαφάρι στους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα ακολουθήσει την περιοδεία που έχει ήδη ξεκινήσει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α. Μπέζας σε εφορίες και τελωνεία .....

Φορολογικό σαφάρι στους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του Δημοσίου και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα ακολουθήσει την περιοδεία που έχει ήδη ξεκινήσει ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α. Μπέζας σε εφορίες και τελωνεία σε ολόκληρη τη χώρα.


Στόχος η μηδενική απόκλιση των εσόδων από τους στόχους του προϋπολογισμού, προκειμένου να διατηρηθούν ακέραιες και οι ελπίδες της κυβέρνησης για τερματισμό της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ το επόμενο έτος.


Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπέζας σε συνάντηση που είχε χθες με στελέχη τελωνείων και ΔΟΥ, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει καμία χαλάρωση και ακριβώς για τον λόγο αυτόν οι φορολογικές αρχές θα πρέπει να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, προκειμένου να δοθεί στη φοροδιαφυγή ένα αποτελεσματικό χτύπημα.


Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο δράσης του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διενέργεια εκτεταμένων φορολογικών ελέγχων κυρίως στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους μεγαλοοφειλέτες, με ιδιαίτερη βαρύτητα να δίνεται κυρίως στις υποθέσεις εκείνες για τις οποίες πλησιάζει ο χρόνος παραγραφής τους και σε αυτές που εμφανίζουν κατασχεθέντα βιβλία, πλαστά ή εικονικά φορολογικά στοιχεία και παραβάσεις του ΚΒΣ. Στις περιπτώσεις αυτές οι εφορίες θα προχωρούν στη διενέργεια τακτικών και προσωρινών φορολογικών ελέγχων που αφορούν τη μη απόδοση παρακρατούμενων και επιρριπτόμενων φόρων. Οταν μάλιστα εντοπίζονται επιχειρήσεις, οι οποίες καθυστερούν να υποβάλουν τις περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις του ΦΠΑ, θα εκδίδονται άμεσα εντολές προσωρινού ελέγχου.
Παράλληλα, οι ΔΟΥ θα πραγματοποιούν εξονυχιστικούς ελέγχους και κατά την έναρξη επαγγελματικών δραστηριοτήτων, καθώς και σε συναλλαγές ύποπτες που δεν δικαιολογούνται από τη δραστηριότητα του επαγγελματία.


Πέραν αυτών και από την πλευρά των τελωνείων, έμφαση θα δοθεί στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος και ειδικά στην καταπολέμηση της απάτης, του λαθρεμπορίου, του παραεμπορίου αλλά και της παράνομης διακίνησης ειδών, που τελούν υπό περιορισμούς και απαγορεύσεις. Παράλληλα με τους ελέγχους το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί απαραίτητη και την απλούστευση των διαδικασιών σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση της ροής του νόμιμου εμπορίου έτσι, ώστε να υποστηριχτούν οι προσπάθειες των επιχειρήσεων για ένα δίκαιο ανταγωνισμό στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.


Το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Μπέζα σε εφορίες και τελωνεία συνεχίζεται τις επόμενες ημέρες... βορείως και νοτίως της χώρας με επισκέψεις στην Κρήτη και την Ηγουμενίτσα. Ενδιαμέσως ο υφυπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί και με στελέχη της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, προκειμένου να δώσει τις τελευταίες οδηγίες για τους παραδοσιακούς καλοκαιρινού τύπου ελέγχους της υπηρεσίας. Με βάση το υπάρχον χρονοδιάγραμμα η ΥΠΕΕ θα προχωρήσει μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου σε ελέγχους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται κυρίως σε περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση με προτεραιότητα στα νησιά.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο