Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σε τρεις μήνες οι φορολογικές δίκες πάνω από 500.000 ευρώ

Τροπολογία για φορολογικές και τελωνειακές δίκες «εξπρές» κατέθεσε χθες βράδυ ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης.

 Οσες υποθέσεις ξεπερνούν σε ύψος τα 500.000 ευρώ (ως ποσό φόρου, εισφοράς, τέλους κ.λπ. χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετους φόρους) θα προσδιορίζεται κατά προτεραιότητα για εκδίκαση στο Διοικητικό Εφετείο μέσα σε τρεις μήνες από την κατάθεση του δικογράφου.
 
Αρχικά σχεδιαζόταν να αφορούν οι δίκες-εξπρές υποθέσεις άνω του 1 εκατ., αλλά το «πλαφόν» έπεσε στα 500.000 με τη διαπίστωση ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες υποθέσεις αδίκαστες επί σειρά ετών, που στερούν στο Δημόσιο τη δυνατότητα να εισπράξει λόγω της βραδύτητας εισαγωγής τους στο δικαστήριο και της καθυστέρησης της έκδοσης απόφασης. Με τη ρύθμιση το Δημόσιο προσδοκά σημαντικό δημοσιονομικό όφελος.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο