Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το Δ.Ν.Τ. προτείνει να δοθούν κίνητρα στις τράπεζες για να προχωρήσουν σε γενναία ρύθμιση των δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Φορολογικά ή ρυθμιστικά κίνητρα προς τις τράπεζες προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να προχωρήσουν σε γενναίες ρυθμίσεις δανείων.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, από το κείμενο εργασίας του ΔΝΤ αναφορικά με την αναδιάρθρωση των οφειλών νοικοκυριών κι επιχειρήσεων προς τις τράπεζες. Η έκθεση εξετάζει τι πρέπει να γίνει με τις καθυστερήσεις της πληρωμής των δανείων στις χώρες που βρίσκονται σε οικονομική κρίση.

Η συγκεκριμένη επισήμανση, που εντοπίστηκε σύμφωνα με πηγές της «Ημερησίας του Σάββατου» από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, κάνει λόγο για τη χορήγηση ισχυρών κινήτρων στις τράπεζες, ώστε με τη σειρά τους να προχωρήσουν σε γρήγορους και δραστικούς εξωδικαστικούς συμβιβασμούς με τους οφειλέτες. Τα κίνητρα αυτά, όπως αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ, μπορεί να είναι είτε φορολογικά είτε ρυθμιστικά.

Το θέμα, λένε πληροφορίες στην εφημερίδα, συζητήθηκε στη σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους της διοίκησης της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών την περασμένη Τετάρτη, και εξετάστηκε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό ατού έναντι της τρόικας, προκειμένου να εγκριθεί το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων νοικοκυριών αλλά και για τις αλλαγές στον «νόμο Κατσέλη». Η τρόικα αναμένεται να συναντήσει την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης την ερχόμενη Τετάρτη 5 ή Πέμπτη 6 Μαρτίου.

Πηγές αναφέρουν πως με αυτήν την αναφορά του ΔΝΤ δίνεται απάντηση στα ερωτήματα που ανακύπτουν για το αν οι τράπεζες χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια, εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Με απλά λόγια δίνεται μία εναλλακτική λύση είτε για κάποια φορολογικά κίνητρα είτε για χαλαρότερη εποπτεία των τραπεζών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο