Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς κατάργηση το σύστημα συλλογής αποδείξεων με …εντολή τρόικας

Την κατάργηση του τρέχοντος συστήματος συλλογής αποδείξεων και την αντικατάστασή του με ένα νέο, στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης, ζητά η τρόικα με νέες της εκθέσεις.
Συγκεκριμένα, η τρόικα επισημαίνει τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να υιοθετήσουν από τον ερχόμενο Μάιο τη νέα νομοθεσία, με κεντρικό στόχο την απλοποίηση του κώδικα φορολόγησης των φυσικών προσώπων.

Στο πλαίσιο αυτό, η έκθεση αναφέρει ξεκάθαρα ότι το μέτρο της συλλογής αποδείξεων, όπως σήμερα ισχύει, θα καταργηθεί.

Σύστημα με τραπεζικές κάρτες

Στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης αναμένεται η καθιέρωση σημαντικών κινήτρων για τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις καθημερινές συναλλαγές.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να συλλέγουν αποδείξεις για να εξασφαλίσουν την προβλεπόμενη έκπτωση φόρου. Απλώς η καταγραφή των αποδείξεων θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από το Μάιο και μετά.

Παράλληλα, εξετάζεται η άμεση απόδοση του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις, δια της παρακράτησής του από την τράπεζα, η οποία με τη σειρά της θα το καταβάλλει στο υπουργείο Οικονομικών.

Κληρώσεις με SMS

Εξάλλου, το υπουργείο Οικονομικών μελετάει κίνητρα για τους πολίτες ώστε να ζητούν αποδείξεις.

Ένα από αυτά είναι ο αριθμός κάθε απόδειξης που θα λαμβάνει ο φορολογούμενος να αποστέλλεται από τον καταναλωτή με μήνυμα (SMS) από κινητό σε μια βάση δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών και να πραγματοποιείται στη συνέχεια ηλεκτρονική κλήρωση.

Εφόσον κληρώνεται ο αριθμός της απόδειξης τότε το κράτος θα επιστρέφει μέρος ή ακόμη και ολόκληρο το ποσό αυτής.

Το σύστημα αυτό εφαρμόζεται και σε άλλα κράτη με εντυπωσιακά αποτελέσματα, όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών.
 
Πηγή Moneyonline
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description panos | Μαρτίου 5, 2013 2:43 μ.μ. | Reply
και το sms πόσο κάνει ?
image description LAMMERGEIER | Μαρτίου 5, 2013 7:12 μ.μ. | Reply
Με εντυπωσιακά αποτελέσματα για ποιόν? Για τις τράπεζες μάλλον θέλουν να πουν!
Σε ποιά κράτη όμως δεν μας είπαν....
image description alex geo | Μαρτίου 5, 2013 9:13 μ.μ. | Reply
και θα πληρώνουμε για το sms?
image description CharlieBlue | Μαρτίου 6, 2013 9:50 π.μ. | Reply
Aν, ρε σαϊνια στο υπουργείο, "η καταγραφή των αποδείξεων θα γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από το Μάιο και μετά" τι τις θέλετε τις αποδείξεις κ τα SMS; Να βάλω τη γιαγιά μου - ετών ογδόντα επτά, να'ναι καλά - να πάρει κινητό και να στέλνει μηνύματα; Τζογαδόρο θα την κάνω στα γεράματα; Πάρτε τις ηλεκτρονικά καταγεγραμένες και κάντε την κλήρωση - και ότι άλλο σας κατέβει - από κει...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο