Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ουσιαστικές αλλαγές στην υποβολή Α.Π.Δ. και καθιέρωση online ελέγχων για την ενίσχυση της ασφάλειας του συστήματος

ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

Αθήνα, 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Δελτίο Τύπου

Ουσιαστικές αλλαγές στην υποβολή ΑΠΔ και καθιέρωση online ελέγχων για την ενίσχυση της ασφάλειας του συστήματος

Με κύριο στόχο τη βελτίωση του συστήματος είσπραξης των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γνωστοποιεί την εφαρμογή από τον Ιανουάριο 2013, των παρακάτω ριζικών αλλαγών:

Η υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ), μέσω των οποίων πιστοποιούνται τα δικαιώματα ασφάλισης των εργαζομένων και τα χρηματικά ποσά καταβολής στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πραγματοποιούνται και διεκπεραιώνονται σε μηνιαία βάση.

Προκειμένου να περιοριστεί ο όγκος λανθασμένων εγγραφών στις ΑΠΔ καθιερώνεται νέα διαδικασία online ελέγχων. Αυτοί οι έλεγχοι αφορούν και τον εντοπισμό λαθών κατά τη διαδικασία υποβολής, και έτσι δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να αποκαθιστούν τυχόν λανθασμένες εγγραφές.

Η καταληκτική ημερομηνία διόρθωσης λαθών και υποβολής εκ νέου ορθής ΑΠΔ ορίζεται η 15η ημερολογιακή μέρα του επόμενου της υποβολής μήνα.

Αυτή η νέα διαδικασία μηδενίζει το χρόνο διασταύρωσης στοιχείων, διαφυλάσσει και θωρακίζει την αξιοπιστία του συστήματος και αποτρέπει λάθη αλλά και μεθοδεύσεις φαλκίδευσης του συστήματος είσπραξης των τρεχουσών μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών από σκοπιμότητες και παραβατικές μεθοδεύσεις.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ καλεί το σύνολο των επιχειρήσεων και των λογιστικών γραφείων, τα οποία θεωρεί εν δυνάμει πολύτιμους συνεργάτες, να στηρίξουν το νέο σύστημα με την υποβολή αξιόπιστων και ορθά συμπληρωμένων πεδίων, στις μηνιαίες δηλώσεις ασφάλισης, ώστε να ενισχυθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και να επιτευχθεί ο εξορθολογισμός των ίδιων των ασφαλιστικών εισφορών.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description PantelisCh | Μαρτίου 4, 2013 3:40 μ.μ. | Reply
"τα οποία θεωρεί εν δυνάμει πολύτιμους συνεργάτες", άντε πήραμε πάλι το τυράκι μας...
image description ΓιΩργος | Μαρτίου 5, 2013 9:46 π.μ. | Reply
Αυτό θα ισχύει και για την υποβολή με αρχείο; Διότι για την υποβολή με φόρμα και τώρα ισχύει ο online έλεγχος.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο