Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Πράσινο φως» δίνει η τρόικα για ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία

«Πράσινο φως» δίνει η τρόικα στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας να προχωρήσει, υπό την πίεση της υστέρησης έως 15% των εσόδων λόγω της ύφεσης και με «κλειδωμένες» περικοπές 4,7 δισ. ευρώ από συντάξεις και εφάπαξ, σε νέα «ύστατη ρύθμιση» των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Ανοικτός» για συμφωνία παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο ο αριθμός των δόσεων που, με βάση το επικρατέστερο σενάριο, θα είναι τουλάχιστον 60 και έως το τέλος του 2017 θα εκχωρηθούν από το ΙΚΑ (που θα αναλάβει προσωρινά τον ρόλο του εισπράκτορα) στις... φορολογικές αρχές.

«Εγγυήσεις»
«Πράσινο φως» δίνει η τρόικα για ρύθμιση των οφειλών στα Ταμεία
«Αυτή την εβδομάδα θα 'κλειδώσει', εκτός απροόπτου, η ρύθμιση» εκτιμούν στην «Η» κορυφαία στελέχη του υπουργείου και διοικητές μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι συναντώνται αύριο με το τεχνικό κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να συζητηθούν οι «εγγυήσεις» και οι δόσεις για την «ύστατη ευκαιρία» εξόφλησης των κεφαλαιοποημένων έως τις 31/12/2012 οφειλών (14 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το 50% θεωρείται εισπράξιμο) καθώς και το «πάγιο σύστημα» παροχής διευκολύνσεων που θα ισχύει στο εξής. Η ρύθμιση - που θα «κλειδώσει» στη συνάντηση του υπουργού Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας, μεθαύριο Τετάρτη - θα αφορά μόνο όσους είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών από την 1/1/2013 και μετά και θα τους δίνει περίοδο χάριτος τουλάχιστον έως τον Ιούνιο για την πληρωμή των πρώτων δόσεων.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο