Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κανονισμός ελέχγου των τραπεζικών συναλλαγών

Στενή παρακολούθηση για κάθε διατραπεζικό έμβασμα καθιερώνει κανονισμός που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από την 1η Ιανουαρίου κάθε έμβασμα, ανεξάρτητα από το ποσό που αφορά, πρέπει να συνοδεύεται από πλήρη στοιχεία ταυτότητος όχι μόνο του παραλήπτη αλλά και του....

Στενή παρακολούθηση για κάθε διατραπεζικό έμβασμα καθιερώνει κανονισμός που ψήφισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από την 1η Ιανουαρίου κάθε έμβασμα, ανεξάρτητα από το ποσό που αφορά, πρέπει να συνοδεύεται από πλήρη στοιχεία ταυτότητος όχι μόνο του παραλήπτη αλλά και του αποστολέα.

Η υποχρέωση αυτή θα ισχύει τόσο για μεταβίβαση χρημάτων εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και μεταξύ των κρατών- μελών. Επίσης, οι ευρωπαϊκές τράπεζες υποχρεώνονται να διατηρούν στα αρχεία τους στοιχεία κάθε μεταφοράς χρημάτων για διάστημα πέντε ετών, καθώς και να ενημερώνουν τις υπηρεσίες ασφαλείας εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον κανονισμό με ευρύτατη πλειοψηφία και με το επιχείρημα ότι η ρύθμιση αυτή θα συμβάλει στον εντοπισμό τυχόν τρομοκρατικών ή άλλων εγκληματικών διασυνδέσεων, μεταξύ αποστολέων και παραληπτών χρημάτων. Τους επόμενους μήνες ο νέος κανονισμός αναμένεται να εγκριθεί από τις κυβερνήσεις, προκειμένου να αρχίσει η εφαρμογή του από το ερχόμενο έτος.

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο