Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Λουκέτο» σήμερα στις τράπεζες για τη νέα εμπλοκή με την σύμβαση

Mετ’ εμποδίων σήμερα οι συναλλαγές στις τράπεζες, καθώς η ΟΤΟΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία λόγω της νέας εμπλοκής που έχει παρουσιαστεί στις διαπραγματεύσεις για την κλαδική σύμβαση του 2006.....

Το πρωί της Δευτέρας (7.30) το προεδρείο της ΟΤΟΕ και οι απεργοί τραπεζοϋπάλληλοι θα συγκεντρωθούν μπροστά στο Νομισματοκοπείο της Tραπέζης της Ελλάδος στον Χολαργό. Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της συμβολικής περιφρούρησης της απεργίας.

Η Ομοσπονδία έχει προβεί σε ενημερώσεις των εργαζομένων στα καταστήματα και στοχεύει σε κινητοποίηση που θα δώσει μήνυμα αποφασιστικότητας. Πάντως, όπως έχει παρατηρηθεί στις απεργίες που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο εξάμηνο, η μεγαλύτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καταγράφεται στις τράπεζες δημοσίου συμφέροντος (Εθνική, Εμπορική, Αγροτική).

Η ΟΤΟΕ καλεί την κυβέρνηση και τις τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζομένους και τους συναλλασσόμενους πολίτες.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Τσουκαλάς κάνει λόγο για «παρελκυστική τακτική και μεθοδεύσεις εκ μέρους των τραπεζών ενώ την ίδια στιγμή εκθέτουν πολιτικά και κοινωνικά την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, ενώπιον του οποίου οι τράπεζες συμφώνησαν να ορίσουν διαπραγματευτές για την έναρξη των συζητήσεων για την κλαδική σύμβαση.

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει οφείλεται στο γεγονός ότι οι τράπεζες δεν έχουν υποβάλει στη νομική υπηρεσία της ΟΤΟΕ εξουσιοδότηση με τους διαπραγματευτές, οι οποίοι και θα πρέπει να εκπροσωπούν το 70% των εργαζομένων στις τράπεζες. Η ΟΤΟΕ μετά την απεργία της Δευτέρας θέτει σε διαρκή διαβούλευση το γενικό της συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίζει με βάση τις εξελίξεις.

Η Ομοσπονδία, δηλώνει ο αντιπρόεδρός της Zώης Πέπες, «είναι σταθερά προσανατολισμένη στη διεκδίκηση της κλαδικής σύμβασης και θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις συντονίζοντας τη δράση της και με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο