Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο

Επιχορηγήσεις από 30% έως και 60% θα προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα ισχύσει στις αρχές του 2007 και θα δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το περιεχόμενο του νέου νόμου που θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο, εξετάστηκε την περασμένη εβδομάδα ..

 Επιχορηγήσεις από 30% έως και 60% θα προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα ισχύσει στις αρχές του 2007 και θα δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το περιεχόμενο του νέου νόμου που θα ανακοινωθεί το Σεπτέμβριο, εξετάστηκε την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και του υφυπουργού Οικονομικών Χρήστου Φώλια. Μετά τη σύσκεψη ο κ. Αλογοσκούφης έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τα αποτελέσματα του υφιστάμενου επενδυτικού νόμου που όπως είπε, απέφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την ώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων. Συγκεκριμένα έως τα τέλη Ιουνίου είχαν υποβληθεί προς έγκριση 2.119 επενδυτικά σχέδια για επενδύσεις ύψους 4,2 δισ. ευρώ.

Από αυτά έχουν εγκριθεί 1.241 επενδυτικά σχέδια για επενδύσεις 1,950 δισ. ευρώ από τα οποία προβλέπεται να δημιουργηθούν 6.424 νέες θέσεις εργασίας. Ο νέος νόμος όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης θα ισχύσει από το νέο έτος, θα δίνει έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην περιφερειακή σύγκλιση. Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας τόνισε από την πλευρά του ότι ο υφιστάμενος επενδυτικός νόμος που τέθηκε σε εφαρμογή το 2004 ήταν ο πιο ρωμαλέος και ο πιο αποτελεσματικός νόμος που είχε η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες ενώ στο ίδιο πλαίσιο θα κινείται όπως είπε και ο νέος αναπτυξιακός νόμος της χώρας που θα ισχύσει από την 1.1.2007. Αποτέλεσμα του υφιστάμενου νόμου όπως είπε ο υπουργός είναι η αύξηση του ΑΕΠ κατά 4,1% το α τρίμηνο του 2006, η σημαντική αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων. 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο