Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Μαυραγάνης - «Εξετάζουμε μείωση φόρων στα ακίνητα»

Γ. Μαυραγάνης στα «ΝΕΑ»: «Εξετάζουμε μείωση φόρων στα ακίνητα»

Η μάχη των άδειων ταμείων είναι αυτή που θα κρίνει τις πιθανότητες του υπουργείου Οικονομικών να περάσει από την τρόικα τις πρώτες μειώσεις φόρων στον καιρό του Μνημονίου, δίνοντας αφενός ανάσα στην ανάπτυξη αφετέρου ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία.
Ηδη η ηγεσία του υπουργείου έχει διαμορφώσει ένα αρχικό πλαίσιο διεκδικήσεων. Τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, με βασικό επιχείρημα τις μειωμένες εισπράξεις ΦΠΑ, τα 4.500 λουκέτα σε επιχειρήσεις εστίασης και την απώλεια 20.000 θέσεων εργασίας μέσα σε ένα χρόνο, αλλά και τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων που αποδίδει ψίχουλα σε μια αγορά παγωμένη.
«Εξετάζουμε τη μείωση του φόρου μεταβίβασης στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας. Οι σημερινοί συντελεστές είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.
Πράγματι, ο χάρτης των φορολογικών επιβαρύνσεων επί των μεταβιβάσεων ακινήτων στην Ευρώπη αποκαλύπτει ότι οι συντελεστές 8% και 10% που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι οι υψηλότεροι, με εξαίρεση το Βέλγιο.
Με τον χάρτη των συντελεστών στην ΕΕ από τη μια και με τις πενιχρές εισπράξεις εσόδων από την άλλη - «αφού δεν γίνονται μεταβιβάσεις στην αγορά, τι έσοδα να έχουμε;», λέει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών - η ηγεσία του υπουργείου θα επιχειρήσει να πείσει την τρόικα για την ανάγκη μείωσης των συντελεστών φόρου μεταβίβασης ακόμα και στο μισό. Αν ο στόχος επιτευχθεί, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει και ως αντίβαρο στην προωθούμενη καθιέρωση του ενιαίου φόρου ακινήτων με στόχο ετήσια έσοδα 3 δισ. ευρώ.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο