Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Παράταση απογραφής δικαιούχων συντάξεων επιζώντων Ο.Γ.Α.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Ο.Γ.Α.

Δελτίο Τύπου

Πέμπτη 28.02.2013

Παράταση Απογραφής Δικαιούχων Συντάξεων Επιζώντων (χηρείας και ορφάνιας)

Στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην χορήγηση των συντάξεων, η διοίκηση του ΟΓΑ μετά την καταγραφή των συνταξιούχων που ολοκληρώθηκε στις 31.12.2012 προχώρησε στην απογραφή των δικαιούχων συντάξεων χηρείας και ορφάνιας, με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Η προθεσμία απογραφής δικαιούχων συντάξεων επιζώντων έληξε σήμερα και από το σύνολο 10.145 συνταξιούχων απογράφηκαν οι 8.600 περίπου.

Ο Διοικητής του ΟΓΑ, κ. Δημήτρης Κοντός ενέκρινε την παράταση της απογραφής των δικαιούχων συντάξεων χηρείας και ορφάνιας μέχρι τις 15 Μαρτίου 2013. Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Επισημαίνεται ότι, στους δικαιούχους συντάξεων επιζώντων που δεν απογραφούν μέχρι τις 15 Μαρτίου 2013 θα ανασταλεί η καταβολή της σύνταξής τους από την 1η Μαΐου 2013.

Οι δικαιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη λόγω θανάτου (χήρες/χήροι και ορφανά 12 ετών και άνω) θα πρέπει να προσέλθουν στον ανταποκριτή του ΟΓΑ με την ενημερωτική επιστολή που έχουν λάβει από τον ΟΓΑ προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς) ή βιβλιάριο υγείας για τα ανήλικα τέκνα χωρίς ταυτότητα.

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, εκδοθέν κατά τον ημερολογιακό μήνα της απογραφής.

3. Υπεύθυνη δήλωση, των συνταξιούχων χηρείας, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία θα δηλώνουν ότι από την ημερομηνία συνταξιοδότησης και μέχρι σήμερα δεν έχουν τελέσει γάμο.

4. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος.

5. Αντίγραφο επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ.

6. Επιπλέον, για τα τέκνα απαιτείται:
· Ενήλικα τέκνα:
- Πιστοποιητικό σπουδών στην περίπτωση που σπουδάζουν σε ανώτερες
ή ανώτατες σχολές.
· Ανήλικα τέκνα (12 ετών και άνω)
- Αστυνομική ταυτότητα του γονέα ή του κηδεμόνα ή του προσώπου που έχει τη γονική μέριμνα

Σημειώνουμε: Εάν ο γονέας λαμβάνει σύνταξη χηρείας και τα τέκνα ορφανική σύνταξη, θα πρέπει να απογραφούν ξεχωριστά.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description kazakis | Μαρτίου 1, 2013 2:01 μ.μ. | Reply
"Επιζώντων ΟΓΑ"... πολύ πετυχημένο!!!!!! Πραγματικά με την σύνταξη που παίρνουν πως επιζήσαν αυτοί!!!!Τους υπόλοιπους τους καθαρίσατε, στόχος αυτοί που μείνανε...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο