Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πιθανή η επαναφορά της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια

Την ικανοποίηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά, κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου, πως συντάσσεται με το αίτημα, να διατηρηθεί η υποχρεωτικότητα της εγγραφής στα εμπορικά επιμελητήρια μέχρι και το 2015. Αντίστοιχα, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού ότι ενδέχεται να αλλάξει η κυβερνητική διάταξη που καταργεί την υποχρεωτική εγγραφή.
 
Ο κ. Σκορδάς δήλωσε: «Προσωπικά δεν έχω καμία δυσκολία να πω καθαρά ότι είμαι υπέρ της υποχρεωτικότητας της εγγραφής στα επιμελητήρια και μακάρι να μπορέσουμε στη διάρκεια των δύο ετών που μένουν μέχρι το 2015, να αντιστρέψουμε την διάταξη για τη κατάργηση της υποχρεωτικότητας».
 
Ακόμη ο κ. Σκορδάς ενημέρωσε τους επιχειρηματίες ότι το υπουργείο προχωράει στην τροποποίηση των αγορανομικών διατάξεων στην κατεύθυνση του περιορισμού της γραφειοκρατίας. 'Αφησε «ανοιχτό» το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, συνδέοντας το με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από τη χώρα μας. Για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, επέμεινε στις κυβερνητικές θέσεις, υπογραμμίζοντας πάντως ότι θα είναι προαιρετικό.
 
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση εξασφάλισε 800 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, τα οποία μέσω ΕΤΕΑΝ θα διατεθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για εκσυγχρονισμό και επενδύσεις. Σημείωσε ότι το νέο ΕΣΠΑ θα διορθώσει ανισορροπίες σε βάρος των μικρομεσαίων που έγιναν στα προηγούμενα αλλά και στο τρέχον πρόγραμμα.
 
Ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Ρεκλείτης δήλωσε: « Παρά τη θετική της διάσταση, η δήλωση αυτή αναδεικνύει μια επικίνδυνη αντίφαση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, η οποία λαμβάνει μέτρα για την επιχειρηματικότητα που ούτε οι καθ ύλην αρμόδιοι εκπρόσωποί της δεν υποστηρίζουν και δεν αποδέχονται. Είναι φανερό πως η κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια υπαγορεύθηκε από εγχώριους και ξένους κύκλους που απεργάζονται για δικό τους όφελος τον πλήρη ακρωτηριασμό της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα» Ο γενικός γραμματέας του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκλαμβάνουμε τη δήλωση του κ. Σκορδά ως την πρώτη δημόσια παραδοχή του λάθους της κυβέρνησης να καταργήσει την υποχρεωτική εγγραφή στα Επιμελητήρια, το οποίο συνεχώς επισημαίνουμε με αδιάσειστα επιχειρήματα. Μετά όμως την τοποθέτησή του υφυπουργού ενώπιον των μελών του Δ.Σ του Επιμελητηρίου έχει υποχρέωση να μεθοδεύσει ο ίδιος την «κατάργηση της κατάργησης».
 
Να φέρει δηλαδή, σε συνεννόηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, τροπολογία που θα διασφαλίζει την υποχρεωτικότητα της εγγραφής στα Επιμελητήρια και μετά το 2015. Αυτή θα είναι μια καλή αρχή για την κυβέρνηση στο μακρύ δρόμο που έχει να διανύσει προκειμένου να άρει αδικίες και βάρη που η ίδια έχει βάλει στην "πλάτη" των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η μείωση των φόρων, η ρευστότητα στην αγορά από το τραπεζικό σύστημα, και η μεγαλύτερη διάχυση του ΕΣΠΑ είναι οι απαραίτητες παρεμβάσεις που επίσης έχει ανάγκη σήμερα η επιχειρηματικότητα για να ανασάνει».
 
Πηγή: express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description mk83 | Μαρτίου 1, 2013 7:47 π.μ. | Reply
"Πιθανή" Ανάπτυξη ..... χαχαχαχαχαχαχα!!!
image description me to zori | Μαρτίου 1, 2013 12:52 μ.μ. | Reply
ΒΡΕ ΣΕΙΣ...ΦΤΑΝΕΙ....ΝΑ ΦΑΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΘΑ ΤΑΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ????ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ ΑΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ.ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ....ΚΙ ΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΕΡΓΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ ΓΙΑΥΤΟΥΣ.
image description spytout | Μαρτίου 1, 2013 2:47 μ.μ. | Reply
Εδώ κολλάει το "έρε τρόικα που σας χρειάζεται!!!".
Φτάνει με το νταβατζιλίκι των επιμελητηρίων.
Αν θέλουν λεφτά να κάνουν δουλειά πχ αδειοδοτήσεις, ΓΕΜΗ κλπ
όχι συνέδρια και ταξιδάκια
image description NikosFiliipos | Μαρτίου 3, 2013 5:03 π.μ. | Reply
Επιμελητήρια, ομοσπονδίες, σύλλογοι και κάθε λογής κρατικοδίαιτες συντεχνίες, χωρίς κανένα όφελος στην πραγματική οικονομία. Το αντίθετο μάλιστα προσθέτουν επιπλέον εμπόδια και κόστος στην επιχειρηματικότητα. Τίποτα δεν αλλάζει.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο