Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Από 1η Μαρτίου υποχρεωτικά ηλεκτρονικά η υποβολή των εντύπων αρμοδιότητας Σ.Ε.Π.Ε. και Ο.Α.Ε.Δ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα 28 Φεβρουαρίου 2013

Με απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, από αύριο 1η Μαρτίου 2013 γίνεται υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων αρμοδιότητας ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ, στο Πληροφοριακό Σύστημα, από εργοδότες που είναι εγγεγραμμέ­νοι στα μητρώα εργοδοτών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Το εν λόγω Πληροφοριακό σύστημα, η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε το 2003 και παρελήφθη το 2006, παρέμενε ανενεργό μέχρι την 15/10/2012 οπότε και ετέθη σε λειτουργία για πρώτη φορά, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας.

Με τη χρήση του Πληροφοριακού Συστήματος, δεν απαιτείται πλέον η αυ­τοπρόσωπη παρουσία των εργοδοτών ή των εκπροσώπων τους στις υπηρε­σίες του ΣΕΠΕ ή του ΟΑΕΔ, προκειμένου να υποβάλλουν έντυπα αρμοδιό­τητας των παραπάνω φορέων, όπως π.χ. αναγγελίες πρόσληψης προσωπι­κού, πίνακες προσωπικού, αναγγελία οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού, αναγγελίες υπερωριακής απασχόλησης, κ.λπ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας:

«Mε επιμονή και συνέπεια, από τις πρώτες κιόλας ημέρες επιδοθήκαμε σε έναν αγώνα – θέτοντας προτεραιότητες – για τη δημιουργία, υλοποίηση και εφαρμογή σημαντικών πολιτικών με θετικό κοινωνικό, οικονομικό πρόσημο. Κάτι τέτοιο κάναμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Μετά από πολλές προσπάθειες που κράτησαν δέκα ολόκληρα χρόνια, παραδίδουμε αύριο ένα ιδιαίτερα σημαντικό «εργαλείο» στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και του νοικοκυρέματος που προωθούμε στην αγορά εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση.
Η διασύνδεσή του νέου ηλεκτρονικού συστήματος με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, θα συμβάλλει στην αποτελεσματι­κότερη καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής, αλλά και της γραφειοκρατίας η οποία αποτελεί τροχοπέδη για την επιχειρηματι­κότητα και την ανάπτυξη.
Με την αξιοποίησή της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, δημιουργούνται σημαντικές οικονομίες κλίμακος, διοικητικές και οικονομικές. Οι διοι­κητικές επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων και το κόστος συμμόρφωσης των εργοδοτών μειώνονται, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ γραφειοκρατικού βάρους ετησίως. Παράλληλα, αποδεσμεύεται σημαντικός αριθμός υπαλλήλων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από τα αντίστοιχα διοικητικά καθήκοντα, και επι­κεντρώνονται στο κυρίως ελεγκτικό και συμφιλιωτικό τους ρόλο».

Η νέα αυτή απόφαση φέρει τέσσερα καινοτομικά στοιχεία που αφο­ρούν την ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων και συγκεκριμένα:

1. Καθίσταται αδύνατη η συμπλήρωση πεδίων που αφορούν το μισθό ή το ημερομίσθιο εάν αυτός υπολείπεται του νόμιμου νομοθετημέ­νου κατώτατου μισθού ή ημερομισθίου όπως θεσπίστηκε με το ν. 4093/2012.

2. Καθίσταται αδύνατη η συμπλήρωση πεδίων που αφορούν την αναλο­γία μισθού ή ωρομισθίου για τις περιπτώσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας αν αυτή η αναλογία υπολείπεται της προκύπ­τουσας από το νόμιμο νομοθετημένο κατώτατο μισθό ή ημερομίσ­θιο.

3. Ειδικά για την πάταξη της αδήλωτης εργασίας υποχρεούνται πλέον οι εργοδότες να συνυποβάλλουν ηλεκτρονικά όλα τα νομιμοποιη­τικά έγγραφα που αφορούν τη νόμιμη πρόσβαση στην αγορά ερ­γασίας, όπως ενδεικτικά είναι η άδεια διαμονής για πολίτες τρίτων χωρών.

4. Από 1/7/2013 καθίστανται υποχρεωτικά τα δύο νέα έντυπα του Πλη­ροφοριακού Συστήματος Ε9 και Ε10 που αφορούν την ηλεκ­τρονική υποβολή των Συμβάσεων Εργασίας Μερικής και εκ Περιτ­ροπής εργασίας, καθώς και την υποβολή των Επιχειρησιακών Συλ­λογικών Συμβάσεων.

Με τις νέες αυτές προβλέψεις:

1. Διασφαλίζεται και σε επίπεδο διοικητικής εφαρμογής ότι κανένας ερ­γοδότης δεν μπορεί να συμφωνήσει με τον εργαζόμενο μισθό ή ημερομίσθιο κατώτερο από τα επίπεδα του νόμιμου νομοθετημέ­νου κατώτατου μισθού, όπως αυτά προβλέφθηκαν και θεσπίστη­καν με το Ν. 4093/2012.

2. Μπαίνουν σοβαρά διοικητικά αναχώματα κατά της αδήλωτης εργα­σίας.

3. Επιτυγχάνεται η πλήρης παρακολούθηση της μερι­κής και εκ περιτροπής εργασίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η πιλοτική εφαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος από την 15/10/2012 ως την 28/2/2013, έτυχε σημαντικής ανταπόκρισης και θετικών σχολίων από το σύνολο της αγοράς εργασίας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description The Jamaican | February 28, 2013 1:50 PM | Reply
"Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η πιλοτική εφαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος από την 15/10/2012 ως την 28/2/2013, έτυχε σημαντικής ανταπόκρισης και θετικών σχολίων από το σύνολο της αγοράς εργασίας."
Αλίμονο. Τέτοια εύκολη στη χρήση εφαρμογή γίνεται να μην έχει θετικά σχόλια;
image description vasiliki | February 28, 2013 1:48 PM | Reply
Θετικα σχολια????
μονο ζωδιο του εργαζομενου δεν συμπληρωνουμε στα νεα εντυπα.......
Συγνωμη εμεις σε αλλη χωρα ζουμε???????
τα σεμιναρια του επιμελητηριου , για να παρουν την πιστοποιηση του τεχνικου ασφαλειας οι εργοδοτες ατομικων επιχειρησων και οχι μονο , που δεν εγιναν αν και προκηρυχθηκαν......τι θα γινει???απο 01/03/2013 τι θα βαζουμε οταν κανουμε πινακα προσωπικου????
αντε να δουμε ....ολα για την δικη μας ταλαιπωρια γινεται...και οι εργοδοτες στην κοσμαρα τους...να τα βγαλει περα ο λογιστης......που θα κανει την δουλεια του δημοσιου υπαλληλου που πρωτοκολλουσε προσληψεις, αποχωρησεις κτλ......θα πληρωθει παραπανω???ρωταω τωρα εγω....γιατι τις εργατοωρες που χανει "παλευοντας" με την "ευκολη" και"λειτουργικη" πλατφορμα.....ποιος θα του τις αποζημιωσει????????????????????????????
image description vageli66 | February 28, 2013 2:05 PM | Reply
Και τα μηνιαια προγραμματα εργασιας (βαρδιες) που θα τα υποβαλλουμε?
image description aa | February 28, 2013 2:11 PM | Reply
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙΣ ΝΕΟ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΣΥΝΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑ, ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ? ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ.........
image description SPIROSVII | February 28, 2013 3:51 PM | Reply
όχι δεν ισχύει, υποβάλλεις ως Αρχικό τα άτομα που είναι ενεργά κατά το διάστημα που τον καταθ΄τεις για πρώτη φορά (τον Αρχικό)
image description πατ | February 28, 2013 2:19 PM | Reply
Γράψτε το σχόλιό σας εδώ.
τι εννοεις ?????......
image description justice for all | February 28, 2013 2:02 PM | Reply
Δεν καταλαβαίνω που δυσκολεύεστε. Το πρόγραμμα τελείωσε το 2006 και ωρίμασε για 6 χρόνια. Χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι user friendly !!!
Άντε βρε Αχάριστοι !!! Ίσως σας ζητήσει να στείλετε τα στοιχεία με δισκέτα 3 & 1/4. Δεν πιστεύω να μην έχετε ???
image description aa | February 28, 2013 3:30 PM | Reply
ΗΔΗ ΥΠΟΒΛΗΘΕΝΤΕΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΕΤΗΣΙΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2012

Εάν έχετε ήδη καταθέσει Ετήσιο Πίνακα Προσωπικού, για το έτος 2012, με προσέλευση σε Τμήμα του ΣΕΠΕ, μπορείτε να τον υποβάλετε εκ νέου ηλεκτρονικά, σημειώνοντας στο πεδίο των Παρατηρήσεων της ενότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ»: «Επανυποβολή του με (αρ. πρωτ.) και (ημ/νία) χειρόγραφα υποβληθέντα πίνακα προσωπικού .
Στις περιπτώσεις που έχουν επέλθει μεταβολές στο χρονικό διάστημα μεταξύ της χειρόγραφης υποβολής και της ηλεκτρονικής επανυποβολής, τότε πρέπει να κατατεθούν με προσέλευση στο αρμόδιο ΤΚΕ οι σχετικές τροποποιήσεις ωραρίου, μεταβολές αποδοχών ή νέες προσλήψεις και στη συνέχεια να γίνει ηλεκτρονική επανυποβολή, η οποία θα αποτυπώνει την υφιστάμενη κατά την στιγμή της υποβολής κατάσταση, και επιπλέον θα αναφέρει στο πεδίο των παρατηρήσεων τα στοιχεία (αρ. πρωτ. και ημ/νία) του χειρόγραφα υποβληθέντα πίνακα προσωπικού και των μεταβολών.

image description aa | February 28, 2013 3:28 PM | Reply
όχι δεν ισχύει, υποβάλλεις ως Αρχικό τα άτομα που είναι ενεργά κατά το διάστημα που τον καταθ΄τεις για πρώτη φορά (τον Αρχικό)
ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ? ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΣ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ 15/11/2012?
image description nikos korompos | February 28, 2013 3:34 PM | Reply
Προτιμάτε να τρέχουμε στο ΣΕΠΕ και στον ΟΑΕΔ???
Ναι,είναι δύσχρηστο ειδικά τώρα στην αρχή αλλά το προτιμώ απ'το να τρέχω τελευταία στιγμή για προσλήψεις/απολύσεις/πίνακες/προγράμματα,κλπ.
image description gox3 | February 28, 2013 4:10 PM | Reply
με τις νεες απογραφες στον ΙΚΑ κ προσληψεις ΟΑΕΔ που δεν υπαρχει καν ΑΜΕ ισχυει η χειρογραφη υποβολη?
image description γιαννησ ι. | February 28, 2013 4:29 PM | Reply
ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ hELP DESK ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ............
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ
ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ
ΑΛΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΕΛΕΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΓΡΑΦΑΝΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΩΣΤΑ>??
image description ioanna | February 28, 2013 5:41 PM | Reply
Η γνωστοποίηση όρων για την μειωμένη απασχόληση κ αυτή θα πηγαίνει ηλεκτρονικά;
image description demikahr | March 1, 2013 4:39 PM | Reply
ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ. ΠΗΓΑ 3 ΣΗΜΕΡΑ.
image description birbilis | February 28, 2013 6:25 PM | Reply
Την κατάσταση ρεπό ξέρει κανείς που και πώς την υποβάλλουμε?
image description κικι | February 28, 2013 7:30 PM | Reply
την κατασταση ρεπο την καταθετεις σαν συμπληρωματικη ωραριου
image description gox3 | February 28, 2013 6:10 PM | Reply
Απ'οτι βλεπω ολα λειτουργουν αψογα, ουδεις εχει τη παραμικρη απορια καθως εχουν δοθει εκπληκτικες οδηγιες!
image description STM | February 28, 2013 6:38 PM | Reply
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΄? Ή ΚΡΕΜΑΣΕ .ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?
image description ΟΥΠΠΠΣΣΣ | February 28, 2013 7:38 PM | Reply
ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΤΕΙ,ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΟΑΕ???
image description κικι | February 28, 2013 7:42 PM | Reply
εγω να ρωτησω... στους ΟΑΕΔ που δεν ξερουν αν θα παραλαβουν προσληψεις αλλοδαπων απο 1/3/13 τι να πω.. ευτυχως που ενημερωνονται και οι υπηρεσιες
image description demikahr | March 1, 2013 4:05 PM | Reply
ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΙΛΙΟΥ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ.ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΚΑΝΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΙΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF.
image description Your Name | February 28, 2013 7:20 PM | Reply
ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΕΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ, ΩΣ ΑΡΧΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΙ ΚΑΝΩ ????
image description ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΤΑ | February 28, 2013 8:21 PM | Reply
όταν πρόκειται για νέο επαγγελματία που πχ σήμερα έκανε έναρξη και θέλει από την πρώτη μέρα να έχει προσωπικό τι γίνεται ; και όταν επιχείρηση είναι ανυπόγραφη στο ΙΚΑ και δεν έχει κωδικούς για ηλεκτρονικές εργασίες στο ΙΚΑ για να απογραφεί πρέπει να υποβάλει πίνακα, αναγγελίες κλπ πως θα τα υποβάλουμε; το προγράμματα για τις ημέρες εργασίας ή τα ρεπό των οδηγών λεωφορείων υπάρχει τρόπος να υποβάλετε ηλεκτρονικά ;
Τέλος αν δε μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο σύστημα μηχανογράφησης μας για τεχνικούς λόγους θα πάνε όλα εκπρόθεσμα ; Απλώς συνάδελφοι σκέπτομαι ¨δυνατά ¨ ας βοηθήσει κάποιος την σκέψη μου.

image description κωστασ | March 1, 2013 2:56 PM | Reply
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω στην περίπτωση κατά τυην οποία μεταβάλλεται κάποια βάρδια το ΣαββατοΚύριακο, σε επιχείρηση συνεχούς λειτουργίας (για λόγους ασθενείας κ.λ.π.), με ποιόν τρόπο ενημερώνεται το Υπουργείο Εργασίας αφού αφενός πλέον δεν ισχύει ο τρόπος ενημέρωσης με φαξ και αφετέρου το Γραφείο Προσωπικού δεν εργάζεται τις ημέρες αυτές. Μιά απάντηση που μου έδωσαν από την επιθεώρηση είναι να δώσω τους κωδικούς για να καταχωρούνται. Δεν την θεωρώ ούτε σοβαρή ούτε σίγουρη. Σημειωτέον ότι με τους κωδικούς αυτούς μπορείς να διαχειρίζεσαι καταστάσεις όπως του ΙΚΑ, της Επιθεώρησης αλλά και μπορείς να κάνεις προσλήψεις απολύσεις κ.ο.κ. Άσε τα προσωπικά δεδομένα. Ποιός λοιπόν διασφαλίζει την επιχείρηση αλλάκαι τον έχοντα την ευθύνη στις πιο πάνω παριπτώσεις; Μήπως οι επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας θα πρέπει να έχουν "απίκο" κάποιον από το Λογιστήριο 24 ώρες για τις περιπτώσεις αυτές; Ή μήπως τελικώς αντιμετωπίζεται διαφορετικά; Πάντως από το Υπουργείο και τις Κατά τόπους Επιθεωρήσεις σηλώνουν τα χέρια ψηλά.
ευχαριστώ
Κώστας
image description ΛΟΓΙΣΤΗΣ | March 1, 2013 2:42 PM | Reply
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ!!!!! ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ !!!!!!!!
image description LOBY | March 1, 2013 3:36 PM | Reply
ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ,ΕΣΤΕΙΛΑ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΕΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
image description demikahr | March 1, 2013 4:44 PM | Reply
ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΗΜΕΡΑ.
image description demikahr | March 1, 2013 4:35 PM | Reply
ΓΙΑ 3 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΟ 2 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΝΕΝΑΝ?ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΤ/ΤΑ ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ, ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΕΛΠΙΖΩ Η ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ!!!
image description μαρινα | March 3, 2013 1:24 AM | Reply
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ (πιο πανω) ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΙΚΟ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΦΑΞ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΕΔΕΚΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ!!! 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΟΥΣΑΝΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! ΓΛΥΤΩΣΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΛΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ!(ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ)
image description ΓΙΩΤΑ | March 8, 2013 1:05 PM | Reply
ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΗ ΑΛΛΗ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ.ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ.ΔΗΛ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΨΟΥΜΕ ΑΠΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΜΗ ΚΑΙ ΤΥΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ..ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΑΠΠΟΥΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΧΕΣΗ.ΤΑ ΕΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝΕ ΟΛΑ..ΑΕΙΝΤΕ ΠΙΑ!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο