Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σιωπηρή παράταση έως τις 20 Μαρτίου σε όσους έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό

Νέα... σιωπηρή παράταση έως τις 20 Μαρτίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους φορολογούμενους έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό στην τριετία 2009 - 2011 και τα ποσά δεν καλύπτονται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, προκειμένου να καταθέσουν συμπληρωματικές δηλώσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες συμπληρωματικές δηλώσεις έχουν υποβάλει πάνω από 8.000 φορολογούμενοι. Επειδή έχουν παρατηρηθεί δυσλειτουργίες στο ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής των δηλώσεων και επιπρόσθετα επειδή η προσέλευση δεν είναι μέχρι τώρα η προβλεπόμενη το υπουργείο αποφάσισε να δώσει νέα παράταση (αρχικά η προθεσμία έληγε στα τέλη του τρέχοντα μήνα).

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου ορίζεται ότι για να καλύψουν την προέλευση των χρημάτων που έβγαλαν στο εξωτερικό οι ελεγχόμενοι φορολογούμενοι μπορούν να επικαλεστούν ακόμα και γονικές παροχές, δωρεές ακόμη και ποσά που προέρχονται από λίστες γάμου. Θα μπορούν να χρησιμοποιούσουν και βεβαιώσεις παρελθόντων ετών από τράπεζες και εφορίες που έχουν συγχωνευθεί ή κλείσει, με αποτέλεσμα η αναζήτηση να καθίσταται χρονοβόρα.Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description mikara | February 27, 2013 5:49 PM | Reply
Γιατί παράταση στην παράταση ρε παιδιά...... τους ξέρουμε ποίοι είναι!!! δεν τους ξέρουμε?
image description μεγαλοκαταθετης | February 27, 2013 7:32 PM | Reply
Εγώ που τα είχα στείλε στη Seduk Bank πρέπει να κάνω και εγώ συμπληρωματική δήλωση;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο