Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έρχεται νέα ρύθμιση για τα αυθαίρετα με περισσότερα κίνητρα

Λόγω των μειωμένων εσόδων και του περιορισμένου ενδιαφέροντος των ιδιοκτητών


Τα σημαντικά μειωμένα έσοδα από τη διαδικασία ρύθμισης αυθαιρέτων αναγκάζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα, πιο “ελκυστική” ρύθμιση, που θα παρέχει περισσότερα κίνητρα για υπαγωγή στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων κτισμάτων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), τα έσοδα τους τελευταίους 17 μήνες από την καταβολή παραβόλων και ειδικού προστίμου είναι μόνο 785 εκατ. ευρώ, έναντι του στόχου των 2 δισ. ευρώ που είχε θέσει η κυβέρνηση, ενώ σε μηνιαία βάση τα έσοδα ολοένα μειώνονται, καθώς τους τρεις τελευταίους μήνες του 2012 κυμάνθηκαν στα 30 εκατ, ευρώ ανά μήνα, όταν τον Δεκέμβριο του 2011 είχαν εισπραχθεί 123 εκατ. ευρώ.

Έτσι, το υπουργείο Περιβάλλοντος σκοπεύει με νέα ρύθμιση που πιθανότατα θα ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στους πολίτες, μεταξύ των οποίων η δυνατότητα πλήρους νομιμοποίησης σε κτίρια με άδεια, ενώ θα προχωρήσει τόσο η κατηγοριοποίηση των πολεοδομικών αυθαιρεσιών ανάλογα με τη βαρύτητά τους, όσο και η δημιουργία της “ταυτότητας κτιρίου”, που προβλέπεται στον νόμο Μπιρμπίλη.

Πηγή news.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο