Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ρ.Α.Ε.: Πρόταση για επιβολή τέλους στους καταναλωτές φυσικού αερίου

ΡΑΕ: Πρόταση για επιβολή τέλους στους καταναλωτές φυσικού αερίου

Την επιβολή τέλους ασφάλειας εφοδιασμού σε όλους τους καταναλωτές φυσικού αερίου προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προκειμένου να χρηματοδοτούνται δράσεις για την αντιμετώπιση ή την πρόληψη κρίσεων εφοδιασμού.

Σύμφωνα με την πρόταση της ΡΑΕ το τέλος θα είναι 0,298 ευρώ ανά μεγαβατώρα και θα επιμερίζεται ανάλογα με τη χρήση (ηλεκτροπαραγωγή, προστατευόμενοι καταναλωτές, λοιπές χρήσεις) με τρόπο ώστε η επιβάρυνση στην τελική τιμή να μην υπερβαίνει το 1%.

Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από το τέλος θα χρησιμοποιούνται για δράσεις όπως η αποζημίωση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν με φυσικό αέριο προκειμένου κατά την περίοδο κρίσεων να λειτουργήσουν με εφεδρικό/εναλλακτικό καύσιμο (π.χ. ντήζελ) ή την αποζημίωση μεγάλων καταναλωτών στους οποίους θα εφαρμόζεται μείωση ή διακοπή της παροχής κατά τις περιόδους αυτές.

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα οι προτάσεις της ΡΑΕ για τη βελτίωση της ασφάλειας εφοδιασμού με φυσικό αέριο περιλαμβάνουν την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Ρεβυθούσας (όπου αποθηκεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο) και την αναβάθμιση επίσης της δυναμικότητας εισαγωγής φυσικού αερίου στο ΕΣΦΑ, με κατασκευή νέου σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, υπόγειας αποθήκης ή νέας διασύνδεσης πέρα από τις υπάρχουσες με Βουλγαρία και Τουρκία.

Πηγή: Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gk123 | Φεβρουαρίου 27, 2013 10:22 π.μ. | Reply
χρειαστηκε πολυ για να το σκεφτει η ΡΑΕ ερε παλουκια που τους χρειαζονται...
image description noName | Φεβρουαρίου 27, 2013 6:52 μ.μ. | Reply
Τα ίδια ακριβώς έγιναν στην Αγγλία. Πρώτα τους δελέασαν να βάλουν φυσικό αέριο και μετά το πήγαν στην ίδια τιμή με το πετρέλαιο. Στο Ελλαντα δε θα γινόνταν; Τώρα στα τέλη θα κολλήσουμε;
image description εγω | Μαρτίου 1, 2013 10:03 μ.μ. | Reply
ΝΠΝΓΜΘΝ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο