Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοινώσεις από το Υπ.Οικ. σχετικά με την εξάρθρωση κυκλώματος παρεμπορίου


Σχετικά με την εξάρθρωση κυκλώματος παρεμπορίου


Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας σχετικά με εξάρθρωση κυκλώματος παρεμπορίου, το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ότι μετά από πολύμηνες συντονισμένες προσπάθειες των αρχών, κατόπιν πρωτοβουλίας του Υφυπουργού Οικονομικών κου Μαυραγάνη, ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια σημαντική δράση κατά της λαθρεμπορίας και του παρεμπορίου.

Αξίζουν συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες εκ μέρους όλων στα στελέχη των υπηρεσιών που εργάστηκαν για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα.  Η εξάρθρωση του συγκεκριμένου κυκλώματος, αλλά και κάθε κυκλώματος αυτού του είδους, αποτελεί διαχρονικό στόχο της κυβέρνησης, καθώς οι παράνομες αυτές δραστηριότητες στερούν έσοδα από τα δημόσια ταμεία και κατά συνέπεια από το κοινωνικό σύνολο.
Παράλληλα, η αυστηρή πάταξη τέτοιων φαινομένων, συμβάλλει καίρια και αποφασιστικά στην υποστήριξη των νόμιμων επιχειρήσεων οι οποίες συμβάλλουν με τη δραστηριότητά τους στην  προσπάθεια οικονομικής ανόρθωσης της χώρας.
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη δίωξη της παρανομίας με την ίδια ένταση στοχεύοντας στην προστασία του πολίτη, στην μείωση της φοροδιαφυγής και στην ενίσχυση του υγιούς εμπορίου


Έλεγχοι ΣΔΟΕ


Μεγάλη ποσότητα λαθραίου οινοπνεύματος εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από το Σ.Δ.Ο.Ε Π.Δ. Αττικής.
Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες της 25/02/2013, σε αγροτική περιοχή της Κερατέας και σε αποθηκευτικό χώρο εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9.300 λίτρα καθαρού οινοπνεύματος καθαρότητας 96%.
Από τα στοιχεία που βρέθηκαν κατά την έρευνα προκύπτει ότι, το λαθραίο φορτίο οινοπνεύματος είχε μεταφερθεί πρόσφατα από την Βουλγαρία με φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο μετέφερε ξυλεία για τζάκια.
Αναζητείται ένας Έλληνας και ένας Βούλγαρος υπήκοος, οι οποίοι είχαν ενοικιάσει το χώρο πρόσφατα.
Προορισμός του λαθραίου οινοπνεύματος εκτιμάται ότι ήταν παράνομα εμφιαλωτήρια.
Οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται σε 300.000 ευρώ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο