Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Α.ΚΙ.Ο.Ε. - Το ασφαλιστικό πιστοποιητικό στους ορκωτούς και αυτό;

Οι διαμαρτυρίες της Ανεξάρτητης κίνησης Οικονομολόγων (Α.ΚΙ.Ο.Ε.) σχετικά με το ασφαλιστικό πιστοποιητικό ήταν έντονες προς τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, την Κ. Δ. του φορέα, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησαν και επαφές με μια σειρά από υπεύθυνους της κυβέρνησης και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, ώστε να αποτραπεί η έκδοση ασφαλιστικού πιστοποιητικού (Πιστοποιητικό Ασφαλιστικής Συμμόρφωσης) μόνο από ελεγκτές και ελεγκτικά γραφεία του Ν3693/2008.

Είναι να απορεί το σύμπαν και όχι μόνον η ελληνική κοινωνία πως είναι δυνατόν να μπαίνει η χώρα σε μια διαδικασία θυσιών, για να ορθοποδήσει η οικονομία, όπου το φαινόμενο του ανοίγματος των επαγγελμάτων αποτελεί βασική συνιστώσα αυτής της εξέλιξης και ταυτόχρονα να γινόμαστε μάρτυρες κάποιων συντεχνιών οι οποίες συνεχίζουν την παλιά συνταγή.

Όπως λοιπόν αναφέρουμε σε άλλο σημείο με τίτλο “ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ” με έκπληξη μεγάλη αντικρίσαμε το άρθρο 17 του υπό κατάθεση νομοσχεδίου να παραδίδει και το ασφαλιστικό πιστοποιητικό στη γνωστή... παρέα.

Ντροπή και πάλι ντροπή, κύριοι... Είστε αμετανόητοι. Δεν θα αφήσετε τίποτα όρθιο. Δεκάδες λογιστές επικοινώνησαν μαζί μας διαμαρτυρόμενοι για αυτές τις εξελίξεις.

Η Α.ΚΙ.Ο.Ε. έδωσε αυτές τις μέρες μάχες σε διάφορα επίπεδα ώστε να αποτραπεί η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου.

Ήδη οι διαμαρτυρίες μας έπιασαν τόπο. Εκτός από μια σειρά εκπροσώπων του Κοινοβουλίου που συζητάμε και είδαν θετικά το αίτημα μας, επιτέλους και ο πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. ανακοίνωσε συναντήσεις με τον τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (κ. Γ. Βρούτση), τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (κ. Π. Κοκκόρη), τον διοικητή τον ΙΚΑ (κ. Ρ. Σπυρόπουλο) κ.λπ

Εμείς δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε κοντά και βοηθάμε αυτές τις προσπάθειες που κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση.
Συνάδελφοι,

Εμείς δεν εκπροσωπούμε κομματικούς μηχανισμούς, συντεχνίες συμφερόντων και το σάπιο σύστημα που αγωνίζεται για μια παρέα προνομιούχων Οικονομολόγων.

Αγωνιζόμαστε για τον Οικονομολόγο – Λογιστή, για το σύνολο εκείνων των συναδέλφων που τους ξέχασαν οι διάφοροι... υπεύθυνοι.


Με Εκτίμηση
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Οικονομολόγος
Εκ/πος της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας
Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο