Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Στουρνάρας: Δεν θα πάρει πρόσθετα μέτρα η κυβέρνηση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ MEGA
 
Γ. Στουρνάρας: Δεν θα πάρει πρόσθετα μέτρα η κυβέρνηση

Κατηγορηματικός ότι δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα, εμφανίστηκε ο Γ. Στουρνάρας στη συνέντευξη που έδωσε στον Γ. Πρετεντέρη.

 «Η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να πάρει πρόσθετα μέτρα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο Mega ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει έναν δίκαιο φόρο στα ακίνητα.

 «Στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το Μάιο θα έχουμε απλοποίηση του συστήματος που θα είναι πιο δίκαιο», είπε ο κ. Στουρνάρας.

 «Μακάρι να μην είχαμε την ανάγκη να βάζαμε φόρους, μακάρι να μπορούσαμε να μειώσουμε φόρους. Και θα το κάνουμε όταν πετύχουμε τους στόχους. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει τότε είτε να μειώσει τους φόρους είτε να αυξήσει τις κοινωνικές δαπάνες», τόνισε και υποστήριξε: Μόλις τώρα αποφύγαμε τη χρεοκοπία.
 
«Ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών είναι ο βράχος που σκάει το τσουνάμι. Αν πέσει ο βράχος το κύμα πνίγει τους οικισμούς. Αυτό που μ' ενδιαφέρει εμένα είναι να μη χρεοκοπήσει η χώρα», απάντησε ερωτώμενος για το πώς βλέπει το ρόλο του.
 
«Πολλές χώρες δεν έδιναν το μερίδιο από το δάνειο αν δεν κάναμε ένα λογαριασμό στο εξωτερικό. Διαπραγματευτήκαμε και τα πετύχαμε όλα. Αλλά αυτά δεν έγιναν τυχαία, έγιναν με διαπραγμάτευση», είπε

 Επιτέθηκε μάλιστα και κατά του κ. Τσίπρα.

 «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν αρμόζουν σε αρχηγό κόμματος τέτοιες δηλώσεις», είπε όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Τσίπρα περί εξυπηρέτησης συμφερόντων με πρόσχημα το μνημόνιο.

 Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί και στις επικρίσεις από πολλούς βουλευτές τόνισε ότι όλοι έχουν τις απόψεις τους, όμως, αυτός εφαρμόζει μια πολιτική που εισηγείται στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και αυτοί εγκρίνουν.

 Είπε τέλος ότι δε θα πολιτευτεί, ότι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες αλλά κι ότι δεν έχει χρόνο για επικοινωνιακή πολιτική.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Φεβρουαρίου 26, 2013 11:51 π.μ. | Reply
Ετοιμαστείτε για ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, γιατί όταν λένε κάτι, κάνουν ακριβώς το αντίθετο...
image description ταζ | Φεβρουαρίου 26, 2013 12:42 μ.μ. | Reply
Μας τα παν κι αλλοι!
image description doctor | Φεβρουαρίου 26, 2013 3:33 μ.μ. | Reply
Άσε μεγάλε, παλιό το ανέκδοτο. Ξίνισε..
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο