Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παρεμβάσεις για 400.000 οικογένειες χωρίς εργαζόμενο μέλος προωθεί η κυβέρνηση

Άμεσες παρεμβάσεις, για τις 400 χιλιάδες ελληνικές οικογένειες στις οποίες δεν υπάρχει σήμερα ούτε ένα εργαζόμενο μέλος, προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε συνέντευξη στην εφημερίδα Real News, ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.
 
Ο υπουργός Εργασίας προσθέτει, ότι η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα σενάρια για τη στήριξη αυτών των οικογενειών, όπως προγράμματα επιδότησης ή κατάρτισης, ενώ θεωρεί αναγκαία μια "γενναία αναθεώρηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) με μεταφορά αδρανών πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) προς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο".
 
Ο κ. Βρούτσης αναφέρει επίσης ότι το θέμα των αλλαγών στοn συνδικαλιστικό νόμο έχει κλείσει επί του παρόντος, εφόσον δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση. Επαναλαμβάνει όμως, ότι υπάρχει πρόβλημα "χαμηλής αντιπροσωπευτικότητας" στα συνδικάτα, κυρίως των υποαπασχολούμενων νέων ή των ανέργων.
 
Στην ίδια συνέντευξη, ο υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις θα συνεχιστούν και θα εντοπισθούν οι συνταξιούχοι που έκρυβαν δεύτερες συντάξεις και εισοδήματα ζημιώνοντας το κράτος με 80 εκατ. ευρώ ετησίως.
 
Τονίζει, ακόμα, ότι η ρύθμιση που προωθείται για τις ασφαλιστικές οφειλές που αγγίζουν τα 15 δισ. ευρώ θα είναι η τελευταία, ενώ προαναγγέλλει ότι πρόκειται να θεσμοθετηθεί "ένας σύγχρονος και ενιαίος τρόπος είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων".
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο