Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οικονομικές προβλέψεις 2012-2014: Βαθμιαία η βελτίωση της κατάστασης στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Επιτροπής, η επιστροφή στην ανάπτυξη θα είναι περισσότερο σταδιακή από ό,τι αναμενόταν, παρά την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών στις χρηματοπιστωτικές αγορές της ΕΕ από το καλοκαίρι του 2012.

Μετά από ένα απογοητευτική δεύτερο εξάμηνο του 2012, προβλέπεται αργός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης μόλις 0,1% για το σύνολο της ΕΕ το 2013. Η οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 0,3%.
 
Η βελτίωση της κατάστασης των χρηματοπιστωτικών αγορών δεν έχει ακόμη οδηγήσει σε αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης και οι προοπτικές για το 2013 παραμένουν υποτονικές. Καθώς όμως οι προ της κρίσης ανισορροπίες εξακολουθούν να μειώνονται, αναμένεται να αρχίσει η οικονομική ανάκαμψη με τις προβλέψεις για το 2014 να ανέρχονται σε 1,6% στην ΕΕ και 1,4% στην Ευρωζώνη.
 
Ανεργία

Εξαιτίας των χαμηλών οικονομικών επιδόσεων κατά το τρέχον έτος αναμένεται να αυξηθούν τα ποσοστά ανεργίας στο 11,1% στην ΕΕ και στο 12,2% στην Ευρωζώνη.
 
Πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός στην ΕΕ αναμένεται να μειωθεί σταδιακά κατά τη διάρκεια του 2013 και να σταθεροποιηθεί περίπου στο 1,7% στην ΕΕ και στο 1,5% στην Ευρωζώνη, το επόμενο έτος.
 
Δημόσια οικονομικά

Καθώς πολλές χώρες της ΕΕ εφαρμόζουν μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, το 2013 τα δημοσιονομικά ελλείμματα αναμένεται να συρρικνωθούν στο 3,4% στην ΕΕ και στο 2,8% στην Ευρωζώνη.
 
Νέες χειμερινές οικονομικές προβλέψεις

Οι προβλέψεις αυτές εμφανίζονται στις χειμερινές οικονομικές προβλέψεις της Επιτροπής για την Ευρωζώνη και την ΕΕ στο σύνολό της (που δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά στις 22 Φεβρουαρίου). Οι νέες αυτές προβλέψεις αποτελούν μέρος των προσπαθειών της ΕΕ για στενότερη παρακολούθηση των εθνικών οικονομιών και των δημόσιων οικονομικών, λόγω της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οι προβλέψεις καλύπτουν την αύξηση του ΑΕΠ, τον πληθωρισμό, την απασχόληση και τα δημόσια οικονομικά για την περίοδο 2012-14.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο