Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με αυτόματο σύστημα η επιστροφή ΦΠΑ

Με αυτόματο σύστημα η επιστροφή ΦΠΑ

Τίθεται από τον Μάρτιο σε ισχύ το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα επιστροφών ΦΠΑ. Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε χθες σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, τονίζοντας ότι το νέο σύστημα θα χρησιμοποιεί συγκεκριμένα κριτήρια βάσει των οποίων κάποιες υποθέσεις θα πηγαίνουν για έλεγχο και κάποιες άλλες θα ξεκαθαρίζονται άμεσα και θα πηγαίνουν για επιστροφή.

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ
Για το θέμα της ενδεχόμενης μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% ο κ. Μαυραγάνης είπε πως είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να επιτευχθεί δημοσιονομική σταθερότητα, έτσι ώστε να υπάρχει σιγουριά ότι μία τέτοια κίνηση όχι μόνο δεν θα έχει απώλεια εσόδων αλλά θα επιφέρει παραπάνω έσοδα.

Παράλληλα ο υφυπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την απαλλαγή από τον ΦΠΑ των επιχειρήσεων με ετήσιο τζίρο κάτω από 10.000 ευρώ, στο πλαίσιο της πρότασης που έχουν κάνει οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ. Απαραίτητη προϋπόθεση, όμως, για κάτι τέτοιο, όπως τόνισε, είναι να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν παρενέργειες από πλευράς φοροδιαφυγής. Ακριβώς για τον λόγο αυτό το υπουργείο Οικονομικών αναζητεί τις ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να αποτραπούν φαινόμενα τεχνητής μείωσης του τζίρου από επιχειρήσεις για να υπαχθούν στο καθεστώς.

Πηγή ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description antonioskoyrtikahs | Φεβρουαρίου 22, 2013 4:41 μ.μ. | Reply
Εαν πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον για αυτοματοποίηση του συστήματος ΦΠΑ υπάρχουν πολλές προτάσεις και μελέτες για μεγάλη μεριίδα ειδικά ελεύθερων επαγγελματιών στους οποίους μπορεί ΑΜΕΣΑ να εφαρμοστεί .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο