Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Σύντομα οι συντάξεις-μαϊμού θα είναι άγνωστες λέξεις

Η ανεργία είναι το σύμπτωμα της κρίσης”, δηλώνει ο Γιάννης Βρούτσης

Για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης που θα αντιμετωπίζει το φαινόμενο των συντάξεων-μαϊμού ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο Γιάννης Βρούτσης, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της ανεργίας.

Ο κ. Βρούτσης, αναφερόμενος στη νομοθετική πρωτοβουλία του, έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο με το οποίο “οι καταχρηστικές συντάξεις και οι προσβλητικές “μαϊμού” συντάξεις θα είναι άγνωστες λέξεις για τον Έλληνα πολίτη”.

“Επιπλέον, έγινε μία συζήτηση για τα θέματα της ανεργίας. Είναι στο επίκεντρο της Κυβέρνησης. Για εμάς η ανεργία είναι το σύμπτωμα της κρίσης. Δυστυχώς, είναι η πιο βαριά επίπτωση της κρίσης. Και ως εκ τούτου, αναζητούμε λύσεις και τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται ανεργία”, σημείωσε ακόμα ο υπουργός.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν χρήματα για να βοηθηθούν οι άνεργοι, ο κ. Βρούτσης απάντησε: “Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο του υπουργείου έχει εξαντλήσει κάθε πόρο. Στο πλαίσιο αυτό, αναζητούμε άλλες σκέψεις, άλλες διαδικασίες, π.χ. η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ,ή χρηματοδότηση από άλλα προγράμματα τα οποία υστερούν, για να χρηματοδοτήσουμε στοχευμένες δράσεις, οι οποίες, πλέον, θα εστιάζονται σε οικογένειες οι οποίες δεν έχουν κανένα εργαζόμενο”.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description noName | Φεβρουαρίου 25, 2013 1:27 μ.μ. | Reply
Σύντομα η λέξη σύνταξη θα είναι όντως άγνωστη λέξη. Μαιμούδες θα συνεχίσουμε να έχουμε...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο