XΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Ευνοϊκή απόφαση για τους μικρούς επιχειρηματίες

Επενδύσεις - Αναπτυξιακά

6 Ιούλιος 2006
Το επόμενο δεκαπενθήμερο εκτιμάται ότι θα έχει προδημοσιευθεί η εν λόγω απόφαση, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, ανοίγοντας τον δρόμο στις μικρές επιχειρήσεις να λάβουν μέσω του ΤΕΜΠΜΕ χρηματοδότηση, .. Taxheaven.gr

Το επόμενο δεκαπενθήμερο εκτιμάται ότι θα έχει προδημοσιευθεί η εν λόγω απόφαση, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, ανοίγοντας τον δρόμο στις μικρές επιχειρήσεις να λάβουν μέσω του ΤΕΜΠΜΕ χρηματοδότηση, όχι μόνο με την εγγύηση που τους παρέχει κατά 70%, αλλά και λόγω του χαμηλού κόστους που προσφέρει. Ο πρόεδρος του Ταμείου Εγγυοδοσίας κ. Δημήτρης Αλέπης, επισημαίνει ότι τα οφέλη που παρέχει το ΤΕΜΠΜΕ είναι σημαντικά τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για τις τράπεζες.


Σημειώνεται ότι στον ενάμιση χρόνο της λειτουργίας του, το ΤΕΜΠΜΕ έχει καταφέρει να επιδείξει τα αποτελέσματα των... 9 χρόνων λειτουργίας του αντίστοιχου Ταμείου της Πορτογαλίας, καθώς έχει δώσει εγκρίσεις για 2.200 εγγυήσεις, που θεωρητικά και δυνητικά μπορούν να ξεπεράσουν τις... 40.000, δεδομένου ότι τα κεφάλαια του Ταμείου υπερβαίνουν τα 240 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτούμενα κατά 67% από Κοινοτικούς πόρους και κατά 33% από εθνικούς πόρους (ελληνικό Δημόσιο).

Χαρακτηριστική είναι η διαπίστωση του Ταμείου σχετικά με το πόσο συμβάλλει στη διατήρηση και την αύξηση της απασχόλησης, η στήριξη και η χρηματοδότηση των ΜμΕ. «Για κάθε 1.000 αιτήματα εγγυοδοσίας που έχουν εγκριθεί, υπολογίζουμε ότι διατηρούνται 4.000 θέσεις απασχόλησης και δημιουργούνται άλλες 1.000 νέες» τόνισε στο «Κ» ο κ. Αλέπης. Σημαντικό είναι επίσης ότι το 62% των εγκρίσεων του χαρτοφυλακίου του ΤΕΜΠΜΕ αφορά την Περιφέρεια, με το 38% να απευθύνεται σε ΜμΕ της Αττικής.

Πηγή Κέρδος